Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μαρινάκης: Η Aριστερά επενδύει στην προβοκάτσια και στο ατύχημα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η Aριστερά επενδύει στην προβοκάτσια και στο ατύχημα

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παύλος Μαρινάκης αναφέρει ότι η Αριστερά επενδύει στην προβοκάτσια και το ατύχημα για να παράξει πολιτική

Αιχμηρές δηλώσεις κατά της Αριστεράς πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «ζούμε σε μια χώρα που διαχρονικά η Aριστερά επενδύει στην προβοκάτσια. Μην κοροϊδευόμαστε. Επενδύει στο ατύχημα». Για το άσυλο στα πανεπιστήμια και τις καταλήψεις δήλωσε επίσης ότι εφαρμόζεται ο νόμος και όποτε καλούνται οι Αρχές, επεμβαίνουν. «Η πλήρης κατάργηση του ασύλου ανομίας και η επαναφορά του στην αληθινή του έννοια, που είναι ελεύθερη διακίνηση ιδεών, όχι εγκληματιών, έγινε το 2019 από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση της ΝΔ και εφαρμόζεται. Βέβαια, θα πρέπει να διανυθεί και η υπόλοιπη απόσταση. Γιατί; Ποιος είναι ο στόχος; Να μην είναι καν θέμα καν αντικείμενο συζήτησης το ότι έγινε το αυτονόητο», συμπλήρωσε.

«Κοινωνική πολιτική είναι να μπορεί ένα νέο παιδί άμα θέλει να μην πρέπει να πάει στην Κύπρο ή οπουδήποτε αλλού, αλλά να μπορεί να σπουδάσει και σε μη κρατικό πανεπιστήμιο στη χώρα του. Κοινωνική πολιτική είναι να του εξασφαλίζεις ότι το πανεπιστήμιό του δεν θα είναι κλειστό», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια υπογράμμισε, αναφερόμενος στα «μη κρατικά πανεπιστήμια», ότι «είναι υποκριτικό ο κ. Κασσελάκης να είναι κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων. Ένας άνθρωπος, ο οποίος η ίδια του η ζωή, και πολύ σωστά, έδειξε ότι δεν είναι κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων. Και, δυστυχώς, δεν είναι ο πρώτος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης που θέλει όποιος μπορεί να πηγαίνει να σπουδάζει στο εξωτερικό, σε μη κρατικό -αν θέλει- πανεπιστήμιο, επειδή έχει παραπάνω λεφτά να πάει στο εξωτερικό, αλλά, ο Έλληνας μαθητής να μην μπορεί να το κάνει αυτό», συνέχισε ενώ τόνισε πως τα κριτήρια ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας θα είναι τα πιο αυστηρά από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Τέλος, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο στόχος είναι να ψηφιστεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου ενώ για την αναθεώρηση του άρθρου 16 σημείωσε ότι θα είναι στις προτάσεις της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις