Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να φτιάξω το φερμουάρ: Τέσσερις τρόποι για να το ξεκολλήσεις άμεσα
PLUS

Πώς να φτιάξω το φερμουάρ: Τέσσερις τρόποι για να το ξεκολλήσεις άμεσα

Πώς να φτιάξω το φερμουάρ: Τι κάνουμε λοιπόν όταν το φερμουάρ έχει κολλήσει από την πολλή χρήση;

Όλοι έχουμε αγαπημένα ρούχα που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε και τα φοράμε σε κάθε ευκαιρία. Τι γίνεται όμως, εάν το φερμουάρ έχει κολλήσει από τη χρήση; Το κολλημένο φερμουάρ είναι ένα πρόβλημα που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει και δυστυχώς αυτό γίνεται πάντα τη χειρότερη στιγμή, δηλαδή όταν πάμε να φορέσουμε το αγαπημένο μας ρούχο και συνειδητοποιούμε ότι το φερμουάρ έχει κολλήσει.

Δεν υπάρχει λόγος να αγχωθούμε και σίγουρα κανένας λόγος να αποχωριστούμε τα αγαπημένα μας ρούχα επειδή το φερμουάρ δεν μας κάνει την χάρη να ξεκολλήσει. Έχουμε συγκεντρώσει 4 εύκολα και γρήγορα tips που θα κάνει το πρόβλημα με το κολλημένο φερμουάρ παρελθόν. Εάν το φερμουάρ σας δεν πάει πάνω-κάτω με τόση ευκολία όσο πριν ή εάν πλέον μιλάμε για ένα τελείως κολλημένο φερμουάρ, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Μολύβι

Αρχικά τοποθετήστε το ρούχο σε μία ευθεία επιφάνεια που δεν γλιστράει ιδιαίτερα. Πάρτε ένα μολύβι και ενώ με το ένα σας χέρι κρατάτε σταθερό το φερμουάρ πιάστε το μολύβι και εφαρμόστε το στα δόντια πάνω και κάτω από το κολλημένο ολισθητήρα. Ο γραφίτης έχει την ιδιότητα να λειτουργεί ως λιπαντικό. Με ήρεμες κινήσεις προσπαθήστε να ανεβάσετε το φερμουάρ και σε όποιο σημείο δείτε ότι δυσκολεύεται τρίψτε και πάλι με την μύτη του μολυβιού.

2. Υγρό σαπούνι

Το σαπούνι που υπάρχει σε κάθε σπίτι είναι η εύκολη λύση όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κολλημένο φερμουάρ. Βάλτε λίγο υγρό σαπούνι σε ένα μπολ με νερό και με ένα καθαρό πανί εφαρμόστε στο σημείο του φερμουάρ που έχει κολλήσει. Θα δείτε ότι το φερμουάρ θα ξεκινήσει σιγά σιγά να ξεκολλάει.

3. Ατμοσίδερο, για μεταλλικά φερμουάρ

Σε καμία περίπτωση μην ξεκινήσετε να πατάτε με το σίδερο το φερμουάρ. Απλά ζεσταίνετε καλά το σίδερο και με τον ατμό περνάτε από απόσταση 10 εκατοστών. Ο ατμός θα μαλακώσει τα δόντια του φερμουάρ και θα ξεκινήσει να ξεκολλάει. Στη συνέχεια μπορείτε να λιπάνετε το φερμουάρ με κάποια από τις προηγούμενες μεθόδους.

4. Λάδι ή βούτυρο

Στην κουζίνα βρίσκεται το πιο φυσικό λιπαντικό για το κολλημένο φερμουάρ. Αυτό δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο ή το βούτυρο που έχουμε στο ψυγείο. Με τη βοήθεια μιας μπατονέτας, εφαρμόστε στο σημείο που έχει κολλήσει το φερμουάρ μικρή ποσότητα λαδιού ή βουτύρου. Θα δείτε ότι το φερμουάρ θα αρχίσει να ξεκολλάει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις