Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κτηνωδία με κακοποιήσεις ατόμων με νοητική στέρηση επί πληρωμή
ΕΛΛΑΔΑ

Κτηνωδία με κακοποιήσεις ατόμων με νοητική στέρηση επί πληρωμή

Πέρα από τα όρια και της φρίκης

Όταν και οι λέξεις «κτηνωδία» η «φρίκη» δεν μπορούν να αποδώσουν την σκοτεινή πραγματικότητα, που προκαλεί αποτροπιασμό κι ανατριχίλα σε κάθε άνθρωπο που διατηρεί σώας τας φρένας. Συνελήφθη από την Αστυνομία, 35χρονος γνωστός youtuber, γιατί, λέει, κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε live μετάδοση σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης! Αλλά δεν είναι μόνο ο δράστης. Υπήρχαν και «πελάτες» της κτηνωδίας, οι οποίοι πλήρωναν και με τα λεφτά τους ζητούσαν συγκεκριμένες σκηνές σε βάρος των αδύναμων πλασμάτων… Σύμφωνα με την Αστυνομία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες, σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

«Ειδικότερα», τονίζεται «ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος». Στη συνέχεια η Αστυνομία, επιχειρεί να εξηγήσει τα…ανεξήγητα.

Εξυβρίσεις και σωματικές βλάβες

«Συγκεκριμένα», συνεχίζει στην ενημέρωση», οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές, που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό». Και ακολουθεί νέο σοκ: «Ο ανωτέρω», προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ «συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας». Στις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Το δεύτερο κρούσμα

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 35χρονος youtuber, που είχε και το προσωνύμιο «μεγάλος», θεωρείται «συνεργάτης» του 42χρονου «συναδέλφου» του, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Κερατσίνι τον περασμένο Νοέμβριο για ανάλογες πράξεις! Ακόμη πιο αναλυτική είναι η περιγραφή των απεχθών γεγονότων στο διαβιαστικό της Αστυνομίας.

Εκεί αναφέρεται ότι ο 35χρονος «κατά το χρονικό διάστημα από την 03-01- 2023 έως και την 06-02-2024, καθώς και σε έτερα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία, λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Η έρευνα στο σπίτι

Ειδικότερα την 00:15 ώρα της 06-02-2024 , ο ανωτέρω προέβη, σε ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω. Κατόπιν αυτού, μεσημβρινές ώρες της 06-02-2024 Αστυνομικοί της Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας μετέβηκαν στην οικία του, στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν επτά (7) σκληροί δίσκοι και τέσσερις (4) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 323Α παρ. 2-1 Π.Κ. “Εμπορία Ανθρώπων”, 312 Π.Κ παρ. 1β Π.Κ. “Σωματική Βλάβη Αδύναμων Ατόμων” και 333 Π.Κ. “Απειλή”, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 82Α Π.Κ. “Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά” λόγω αναπηρίας». Γίνεται μνεία ότι κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ανευρεθήκαν δύο άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις