Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ντάνι Άλβες δίκη: Στο εδώλιο ο ποδοσφαιριστής
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ντάνι Άλβες δίκη: Στο εδώλιο ο ποδοσφαιριστής

Ντάνι Άλβες δίκη: Στο πλευρό του Ντάνι Άλβες, η μητέρα και ο αδελφός του

Ξεκίνησε χθες στη Βαρκελώνη η δίκη του πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Ντάνι Άλβες, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο «Independent», ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, που συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2023 και έκτοτε κρατείται προφυλακισμένος, κατηγορείται για σεξουαλική βία κατά νεαρής γυναίκας στο μπάνιο ενός κλαμπ της Βαρκελώνης, τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο εισαγγελέας κατηγορεί τον ποδοσφαιριστή ότι ανάγκασε τη γυναίκα να κάνει σεξ μαζί του και ότι δεν χρησιμοποίησε προφυλακτικό και ζητά να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης εννέα ετών και να καταβάλει ο Άλβες αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ. Ο Άλβες αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα, την οποία, όπως είπε, δεν γνώριζε. Αργότερα δήλωσε ότι είχε συναινετικό σεξ μαζί της στην τουαλέτα VIP ενός νυχτερινού κέντρου, προσθέτοντας ότι το αρνήθηκε αρχικά για να προστατεύσει το γάμο του.

Στο πλευρό του Ντάνι Άλβες, η μητέρα και ο αδελφός του

Ο Άλβες, ντυμένος με μπλε τζιν και λευκό πουκάμισο, καθόταν στην πρώτη σειρά της δικαστικής αίθουσας του επαρχιακού δικαστηρίου της Βαρκελώνης, του υψηλότερου στην επαρχία, καθώς η δίκη του άρχισε τη Δευτέρα. Η μητέρα του, συνοδευόμενη από έναν από τους αδελφούς του, έστειλε φιλιά και έκανε ένα σήμα σε σχήμα καρδιάς με τα χέρια της όταν ο ποδοσφαιριστής, με χειροπέδες και συνοδεία αστυνομικών, μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την υπόθεση βιασμού

Η τριμελής επιτροπή απέρριψε το αίτημα της δικηγόρου του Βραζιλιάνου, να ανασταλεί η δίκη με το σκεπτικό ότι δεν του δόθηκε αρκετός χρόνος για να προετοιμαστεί. Η υπόθεση έχει προσελκύσει τα μάτια του κόσμου, όχι μόνο λόγω του προφίλ του Άλβες ως ενός από τους μεγαλύτερους Βραζιλιάνους παίκτες όλων των εποχών, αλλά και λόγω ότι η σεξουαλική επίθεση αποτελεί κυρίαρχο πολιτικό θέμα στην Ισπανία, ακόμη περισσότερο μετά το φερόμενο μη συναινετικό φιλί που έδωσε στα χείλη της Τζένι Ερμόσο ο τότε επικεφαλής της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες μετά τον θρίαμβο της ισπανικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο τον περασμένο Αύγουστο.

Η δίκη του Άλβες είναι μία από τις πιο προβεβλημένες της Ισπανίας, από τότε που ένας νόμος του 2022 της κυβέρνησης, κατέστησε τη συναίνεση βασικό παράγοντα στις υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης και αύξησε τον ελάχιστο χρόνο φυλάκισης για τέτοιες επιθέσεις που περιλαμβάνουν βία. Αφορμή για τον νόμο στάθηκε ο ομαδικός βιασμός μιας έφηβης το 2016 κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ταυροδρομίας του Σαν Φερμίν, αφού οι πέντε άνδρες καταδικάστηκαν αρχικά από κατώτερο δικαστήριο για σεξουαλική κακοποίηση, προκαλώντας μαζικές διαμαρτυρίες. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε στη συνέχεια ότι ήταν ένοχοι για βιασμό.

Τρεις μέρες θα διαρκέσει η δίκη του Ντάνι Άλβες

Η δίκη της Ντάνι Άλβες αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες. Παράλληλα, το φερόμενο ως θύμα κατέθεσε τη Δευτέρα (5/2) σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών σχετικά με την υπόθεση. Η γυναίκα μίλησε πίσω από ένα παραβάν, με τη φωνή της παραμορφωμένη για να προστατεύσει την ταυτότητά της. Όπως αναφέρει ο «Independent», συνολικά 30 άτομα θα καταθέσουν, με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή να καταθέτει τελευταίος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις