Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννη Χρυσουλάκη
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννη Χρυσουλάκη

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού, με τις ζωτικές τους δυνάμεις, αποτελούν αναμφισβήτητα πολύτιμο κεφάλαιο και υπολογίσιμο συντελεστή ήπιας ισχύος της χώρας

Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, συναντήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννη Χρυσουλάκη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς. Όπως τονίστηκε, κοινή και σταθερή επιδίωξη είναι να εξασφαλίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διατήρηση και την ενίσχυση των δεσμών της Ελληνικής Πολιτείας με την Ομογένεια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού, με τις ζωτικές τους δυνάμεις, αποτελούν αναμφισβήτητα πολύτιμο κεφάλαιο και υπολογίσιμο συντελεστή ήπιας ισχύος της χώρας μας, πάντα έτοιμοι για δράση και πρόοδο, πορευόμενοι με γνώμονα τις διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες του Ελληνισμού. Αποτελεί αδιαμφισβήτητο χρέος της Πολιτείας η στήριξή τους σε όλα τα επίπεδα, καθώς η ενότητα και σύμπνοια του Ελληνισμού ανά τον κόσμο είναι η πιο ισχυρή μας δύναμη.

Εκφράστηκε η ισχυρή βούληση, στο πλαίσιο των εκατέρωθεν αρμοδιοτήτων, για συνεργασία των δύο πλευρών και ανάληψη κοινών δράσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των απανταχού Ελλήνων. Οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα αποδεικνύουν στην πράξη την σημασία που αποδίδει η ελληνική πολιτεία για την ενίσχυση των δεσμών με την ελληνική διασπορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις