Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το καρφί του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στον Στίγκα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το καρφί του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στον Στίγκα

Μέσα στην εκκλησία

Με μία ειρωνική αιχμή υποδέχθηκε, χθες Κυριακή, τον επικεφαλής του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.  «Πρώτη φορά σας βλέπω» είπε ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στον κ. Στίγκα ο οποίος βρέθηκε στην εκκλησία ενώ διαβαζόταν η επιστολή-καταδίκη της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η φράση- καρφί του Σεραφείμ για τον Στίγγα στο 1.52′ του βίντεο:

Σε αντίθεση με τον επικεφαλής του κόμματος των Σπαρτιατών, τον οποίο δεν υποδέχθηκε με τον πιο θερμό τρόπο, ο Σεραφείμ, με σαφώς διαφορετικό ύφος, χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Φίλιππο Καμπούρη, «φίλτατο».

Οι δηλώσεις Σεραφείμ μετά την ανάγνωση της επιστολής

Μετά την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου ότι διαφωνεί με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, δόθηκε στο φως της δημοσιότητας η εγκύκλιος που διαβάστηκε την Κυριακή στους ναούς της χώρας. Συγκεκριμένα, στο κείμενο αναφέρεται ότι η Εκκλησία «δεν μπορεί να αποδεχθεί τον ”ομοφυλοφιλικό γάμο”, αλλά και ότι με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προωθείται η κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και η μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα. Όλα αυτά η Εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί γιατί θα προδώσει την αποστολή της».

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, σύμφωνα με το ekklisiaonline, στον λόγο του μετά το ανάγνωσμα της εγκυκλίου, έκανε λόγο για «τεκτονισμό» και «Καμπάλα», ενώ αναφέρθηκε και σε οργανωμένο σχέδιο των ομοφυλόφιλων προκειμένου να προωθήσουν τους εαυτούς τους.

Σε δηλώσεις του αργότερα στις κάμερες, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε:

«Εάν αγαπάμε τα παιδιά, δεν θα τα βαπτίζουμε, γιατί; Για να τους δώσουμε την δυνατότητα να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία, είναι κακό. Για την εκκλησία είναι θανάσιμη διαγωγή, άρα λοιπόν τα παιδιά να μην επαναλάβουν τα λάθη των κηδεμόνων τους και να μην γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα».

«Είμεθα υπέρ του υγιούς ερωτισμού, είμαστε υπέρ του ερωτισμού που λέει ο Θεός: αγάπη, άνδρας και γυναίκα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις