Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός highlights 4/2: «Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση αλλά πρέπει να το πιστέψουμε»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός highlights 4/2: «Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση αλλά πρέπει να το πιστέψουμε»

Ο Πορτογάλος προπονητής των «ερυθρόλευκων» στάθηκε στην αποτελεσματικότητα που έλειψε από την ομάδα του στο ντέρμπι «αιωνίων» στη Λεωφόρο

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και είδε τη διαφορά από την κορυφή να ανοίγει στο -9 με την ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που χάθηκαν από την πλευρά της ομάδας του, την αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού αλλά και το γεγονός ότι πρέπει να το πιστέψουν οι παίκτες του για να το… γυρίσουν. «Ισορροπημένο παιχνίδι, δεν ξέρω τι να πω. Καναμε περισσότερες ευκαιρίες από τον Παναθηναϊκό. Η διαφορά ήταν στην αποτελεσματικότητα. Ο Παναθηναϊκός έβαλε δύο γκολ, εμείς παρότι είχαμε τέσσερις-πέντε ευκαιρίες δνε βάλαμε γκολ».

Για τη διαφορά από την κορυφή: «Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, είναι δύσκολη κατάσταση. Πρώτος είναι ο ΠΑΟΚ., έχουμε να παίξουμε τρεις φορές με τον ΠΑΟΚ, επομένως είναι εφικτό. Να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να συνεχίσουμε να κυνηγάμε τον στόχο μας». Στις χαμένες ευκαιρίες που είχε ο Ολυμπιακός, στάθηκε ο Κάρλος Καρβαλιάλ, στις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.

– Δηλώσατε όταν τελείωσε ο αγώνας ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, τι πρέπει να κάνει για να το καταφέρει;

Προφανώς πρέπει να κερδίσουμε παιχνίδια για να παίρνουμε τους βαθμούς που πρέπει και να μειώσουμε τη διαφορά. Αυτός είναι ο τρόπος.

– Σας προβληματίζει η αναποτελεσματικότητα της ομάδας; Γιατί δημιουργεί ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, αλλά δε σκοράρει.

Αυτό μπορεί να συμπεριλάβει όλη την περίληψη του αγώνα, αυτό το οποίο έλειψε από εμάς ήταν η αποτελεσματικότητα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες του παιχνιδιού, έλεγχε τον αγώνα και κατάφερε να σκοράρει. Στο δεύτερο ημίχρονο εμείς είχαμε καλύτερο έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ και στο πρώτο θεωρώ ότι σταθήκαμε καλά, είχαμε τις ευκαιρίες μας όπως και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Φυσικά και πρέπει να δουλέψουμε επάνω σε αυτό και φυσικά ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα στον αγώνα. Όπως πρέπει να βελτιώσουμε και το τελείωμα των φάσεων για να μπορέσουμε να κάνουμε γκολ τις φάσεις που δημιουργούμε.

– Τι σας άρεσε από τον Ολυμπιακό;

Όπως σε όλα τα παιχνίδια υπάρχουν πράγματα που μου αρέσουν, όπως και αυτά που δε μου αρέσουν. Σίγουρα δε μου άρεσε ο τρόπος που δεχτήκαμε τα δύο γκολ, όμως μου άρεσε η αγωνιστική στάση της ομάδας γιατί μέχρι το τελευταίο λεπτό οι παίκτες μας προσπάθησαν, μου άρεσε ότι δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να βάλουμε γκολ και να κερδίσουμε το παιχνίδι και γενικά μου άρεσε η συμπεριφορά των παικτών μου.

– Πέρα από την αναποτελεσματικότητα στην επίθεση, υπάρχει όπως φαίνεται και θέμα στην άμυνα.

Όλα τα προβλήματα διορθώνονται μόνο με τη δουλειά. Έτσι θα δουλεύουμε και εμείς για να διορθώνουμε τα πράγματα που δεν κάνουμε σωστά. Υπάρχουν λεπτομέρειες που μας κοστίζουν όπως έγινε στον αγώνα με τα δύο λάθη που κάναμε και δεχτήκαμε τα γκολ. Ο μόνος τρόπος να διορθώσεις τα λάθη είναι η δουλειά.

– Πόσο εύκολο για εσάς είναι να «δέσετε» τόσα νέα πρόσωπα στην ομάδα;

Είναι μία κατάσταση την οποία βρήκα. Όταν ήρθα ήξερα ότι θα υπάρξουν πρόσωπα τα οποία θα αποχωρήσουν και θα έρθουν νέα. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία, είναι μία κατάσταση την οποία ήξερα από πριν και πρέπει να την αντιμετωπίσω. Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι δεν ήρθαν όλοι μαζί, κάποιοι ήταν πριν τρεις εβδομάδες εδώ, όπως κάποιοι άλλοι ήρθαν πριν από δύο εβδομάδες, ακόμη και τώρα θα έχουμε άφιξη παίκτη. Ο μόνος τρόπος όπως έχουμε πει είναι να δουλεύουμε και μαζί με τα νέα πρόσωπα να φτιάξουμε την ομάδα.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις