Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έπιασαν στο Πέραμα μέλος της “αθόρυβης συμμορίας” που έπιανε ενοίκους στον ύπνο!
ΕΛΛΑΔΑ

Έπιασαν στο Πέραμα μέλος της “αθόρυβης συμμορίας” που έπιανε ενοίκους στον ύπνο!

Έκλεβαν αυτοκίνητα

Στο Πέραμα είχε βρει καταφύγιο 32χρονος Αλβανός υπήκοος, καταδικασμένος ερήμην σε 7 χρόνια κάθειρξη, ως μέλος της «αθόρυβης συμμορίας», που έδρασε σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος το 2022, πιάνοντας τους ενοίκους των μονοκατοικιών στις οποίες εισέβαλαν κυριολεκτικά στον…ύπνο!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Βασικός τους στόχος, πλην των υπολοίπων κλοπιμαίων, ήταν, περπατώντας στις μύτες των ποδιών τους, να βρουν και να αρπάξουν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, τα κλειδιά των οχημάτων των θυμάτων. Τα οποία οχήματα, στη συνέχεια, έχοντας τις «προδιαγραφές», που χρειάζονταν για μεταφορές παράτυπων μεταναστών, τα πουλούσαν σε Ιρακινούς- Σύρους, που ήταν μέλη σκληρού κυκλώματος διακίνησης! Σε βάρος του 32χρονου, που συνελήφθη από το Τμήμα Αναζητήσεων, εκκρεμούσε, αναφέρει η Αστυνομία, καταδικαστική απόφαση, σε ποινή κάθειρξης 7 ετών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα.

«Σημειώνεται», συμπληρώνει η ΕΛ.ΑΣ «ότι ο συλληφθείς από κοινού με 3 συνεργούς του το 2022, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραξε 24 διαρρήξεις οικιών, σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής με μεγάλο οικονομικό όφελος». Όταν αυτή η τετραμελής συμμορία είχε εξαρθρωθεί, το Alphafreepress, έγραφε, μεταξύ των άλλων, για τη δράση τους:

Τρύπωναν σε μονοκατοικίες

«Αέρινοι» και αθόρυβοι διαρρήκτες, τρύπωναν στις μονοκατοικίες και πατώντας στα…νύχια των ποδιών τους και δίπλα από τους αμέριμνους ενοίκους, οι οποίοι κοιμούνταν, τριγύριζαν το σπίτι ψάχνοντας τα κλειδιά του αυτοκινήτου της οικογένειας, το οποίο είχαν δει πριν στην αυλή! Αφού τα έβρισκαν, με τον ίδιο αθόρυβο τρόπο έφευγαν από τη μονοκατοικία, πήγαιναν στην αυλή, έβαζαν σε λειτουργία το όχημα και εξαφανίζονταν. Οι ιδιοκτήτες, αντιλαμβάνονταν τι είχε συμβεί, όταν ξυπνούσαν το πρωί να πάνε στη δουλειά τους. Στην αρχή δεν έβρισκαν, όσο κι αν έψαχναν, τα κλειδιά των αυτοκινήτων και στη συνέχεια διαπίστωναν ότι είχαν «κάνει φτερά».

Οι δράστες των διαρρήξεων-κλοπών, «δούλευαν» για ένα από τα σκληρά κυκλώματα διακινητών παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα. Αμέσως μετά την κλοπή, έρχονταν σε επαφή με τους αλλοδαπούς (Σύρους, Ιρακινούς), μέλη των κυκλωμάτων και τα παρέδιδαν επί πληρωμή».

Για τον τρόπο δράσης της συμμορίας, αναφέρονταν και τα πάρα κάτω:

«Εφορμούσαν μεταμεσονύκτιες ώρες, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες των οικιών και παρά την νυκτερινή κατάκλιση των παθόντων, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαιρούσαν από τους χώρους χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τα κλειδιά των σταθμευμένων οχημάτων». Δρώντας στις ευρύτερες περιοχές Ωραιοκάστρου, Θέρμης και Θερμαϊκού του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, διέπραξαν είκοσι τέσσερις διαρρήξεις οικιών κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν εννέα οχήματα. «Σημειώνεται ότι», συνεχίζει η Αστυνομία «ότι τα κλεμμένα οχήματα τα μετέφεραν οι δράστες σε δημόσιους χώρους στάθμευσης σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και μετά την παρέλευση ολίγων ημερών, τα παρέδιδαν έναντι αντιτίμου σε τρεις αλλοδαπούς συνεργούς τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις