Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φοιτητές στον Γιώργο Αυτιά: Εξ αποστάσεως η εξεταστική στα υπό κατάληψη πανεπιστήμια
ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητές στον Γιώργο Αυτιά: Εξ αποστάσεως η εξεταστική στα υπό κατάληψη πανεπιστήμια

Φοιτητές στον Γιώργο Αυτιά: Ακόμη τονίζεται και η ευθύνη των πρυτανικών αρχών

Για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι ακαδημαϊκές εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου έλαβαν αποφάσεις οι Σύγκλητοι των  μεγάλων πανεπιστημίων της χώρας με φόντο τις φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), «η αξιολόγηση των φοιτητών / φοιτητριών, όπου δεν είναι εφικτή η διά ζώσης διδασκαλία και διενέργεια εξετάσεων, θα γίνει με ηλεκτρονικά μέσα λαμβάνοντας τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα εφαρμογής της εξεταστικής διαδικασίας με μεθόδους σύγχρονης εξ αποστάσεως αξιολόγησης και διασφαλίζοντας παράλληλα τα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετέχουν στη διαδικασία των εξετάσεων, καθώς και το αδιάβλητο της διαδικασίας».

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) αναφέρει ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή γραπτών ή προφορικών εξετάσεων με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024».

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο αναφέρει:

«Σε αντίθεση με άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολές, που έχουν ήδη χάσει δύο έως τρεις εβδομάδες εξετάσεων λόγω κατάληψης και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για απώλεια της εξεταστικής, στο Πάντειο η εξεταστική περίοδος ξεκινούσε τη Δευτέρα 29/1/24. Με δεδομένο ότι υπήρχε κενή εβδομάδα ανάμεσα στο προγραμματισμένο πέρας των εξετάσεων και την έναρξη του εαρινού εξαμήνου (19-24/2/24), οι εξετάσεις της τρέχουσας εβδομάδας μεταφέρθηκαν στην κενή εβδομάδα ώστε να μη διαταραχθεί η εξεταστική διαδικασία. Οποιαδήποτε άλλη αλλαγή του ακαδημαϊκού ημερολογίου δεν ανήκει στην αρμοδιότητα των Πρυτανικών Αρχών και απαιτεί απόφαση της Συγκλήτου, η οποία και θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, εφόσον υπάρξουν νέα δεδομένα. Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν απαιτούνται έκτακτα μέτρα και οι εξετάσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο θα διεξαχθούν χωρίς να επηρεαστεί η έναρξη του εαρινού εξαμήνου».

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, έπειτα από απόφαση της Συγκλήτου. Η απόφαση αφορά τις σχολές που έχουν κατάληψη. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, «καταλήγει στην απόφαση διεξαγωγής εξετάσεων με εξ αποστάσεως μεθόδους, παρά τις ακαδημαϊκές και επιπλέον δυσκολίες που απορρέουν τόσο από τη φύση των εξ αποστάσεως μορφών εξέτασης όσο και από την αδυναμία προσέλευσης του διοικητικού και διδακτικού προσωπικού στους χώρους του Πανεπιστημίου λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις