Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πολυχρονόπουλος – Σακελλαροπούλου: Όταν έβριζε και απαξίωνε τη βράβευσή του
ΕΛΛΑΔΑ

Πολυχρονόπουλος – Σακελλαροπούλου: Όταν έβριζε και απαξίωνε τη βράβευσή του

Πολυχρονόπουλος - Σακελλαροπούλου: «Δεν βραβεύτηκε η Κοινωνική Κουζίνα, αλλά εγώ»

Είναι 22 Σεπτεμβρίου 2023. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος βραβεύεται με τον χρυσό σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Χωρίς να τείνει το χέρι του για χειραψία, όπως προβλέπεται, αλλά χτυπώντας την πρώτη πολίτη της χώρας στα μπράτσα, παραλαμβάνει το βραβείο του χαμογελώντας και το αφιερώνει στη μητέρα του, που βρίσκεται μαζί του στο προεδρικό μέγαρο. Με μαύρα καθημερινά ρούχα, αθλητικά παπούτσια και το τζόκεϊ καπέλο του που ποτέ δεν αποχωρίζεται, στέκεται δίπλα σε ανθρώπους που τιμήθηκαν για την κοινωνική της προσφορά, όπως και ο ίδιος. Και στο τέλος ποζάρει υπερήφανος μαζί τους και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην αναμνηστική φωτογραφία της τελετής.

«Δεν βραβεύτηκε η Κοινωνική Κουζίνα, αλλά εγώ», διευκρινίζει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ακριβώς μια ημέρα μετά. Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το T-live θα ακούσετε πώς μιλάει για τη βράβευσή του στους πλημμυροπαθείς της Λάρισας. Ένας… άλλος άνθρωπος! Η λέξη που χρησιμοποιεί για την ύψιστη τιμή που του απένειμε το ελληνικό κράτος αναγνωρίζοντας την κοινωνική του προσφορά είναι αχαρακτήριστη.

Πλεύρης: “Τραγικό”

«Όταν σε τιμάει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άρα έχεις την ύψιστη τιμή που μπορεί να σου δώσει η Ελληνική Πολιτεία και εσύ έρχεσαι και όχι απλά απαξιώνεις, αλλά μιλάς με απόλυτα προσβλητικό τρόπο για αυτή την βράβευση, το θεωρώ τελείως τραγικό» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης στο T-live.

Την επόμενη ημέρα το βραβείο είπε ότι το αφιέρωσε από τους χαμηλοσυνταξιούχους, μέχρι τον Αντώνη Καριώτη και τον δολοφονημένο Παύλο Φύσσα. Όμως μια ημέρα πριν, το είχε αφιερώσει μόνο στη μητέρα του… Το… λογίδριο του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, με κοινό ανθρώπους που έχουν καταστραφεί οι περιουσίες τους, συνεχίστηκε με τον Πολυχρονόπουλο να διευκρινίζει ότι δεν… ξεπουλήθηκε επειδή το παρέλαβε.

Πολυχρονόπουλος: «Ρεζίλεψε την οικογένειά του, με κατέστρεψε, μας ξεφτίλισε», λέει ο γαμπρός του

«Εγώ ντρέπομαι. Εγώ τώρα ντρέπομαι να συναντήσω ακόμα και τους φίλους μου» είπε ο Παύλος Τζίτζης, μετά τις αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο. Ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, που είναι βοσκός στην Αίγινα, είπε ότι δεν έχει σχέση με τον τζόγο και ότι τον λογαριασμό που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης τον διαχειριζόταν ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας. Ο γαμπρός του -που ελέγχεται και εκείνος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος -αναφέρει ότι το όνομά του μπλέχτηκε στην υπόθεση επειδή έβαλε υπογραφή σε κάποιο έγγραφο που δεν έπρεπε. Τότε, λέει, δεν πίστευε πως θα ήταν παγίδα του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας.

«Δεν ήξερα ότι υπέγραφα για αυτό το πράγμα. Άκουγα που συζητούσαν για μια επιχείρηση και ξαφνικά μου έφερε ένα χαρτί για να υπογράψω», είπε. Επίσης, μίλησε για ένα περιστατικό που του έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη: «Είχα πάρει κάποια λεφτά παραπάνω από τον μισθό μου στον λογαριασμό μου. Τρόμαξα. Λέω τόσα παίρνω, πώς βρέθηκαν παραπάνω. Ρώτησα τους συναδέλφους μου και δεν είχαμε πάρει τίποτα από τη δουλειά. Κάποια στιγμή με παίρνει ο κουνιάδος μου και μου λέει ”ήταν χρήματα, τα πήρες;”. Του απάντησα ”ναι” και ζήτησε να του τα στείλω, γιατί τα είχε ανάγκη. Ήταν χρήματα δωρεών».

“Δεν γνώριζα τίποτα για την εξάρτηση που έχει από τον τζόγο”

Σύμφωνα με όσα είπε στο Μega ο Παύλος Τζίτζης, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος του τηλεφώνησε αμέσως μετά την ανάληψη των 700 ευρώ, για να του ζητήσει να του επιστρέψει τα χρήματα: «Μου είπε ότι τα θέλει για να πάει στην Κρήτη να μαγειρέψει και του τα έστειλα αμέσως». O γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου λέει, ακόμα, ότι οι αποκαλύψεις ήταν έκπληξη και για τον ίδιο, καθώς δεν τον είχε δει να παίζει. «Ρεζίλεψε την οικογένειά του. Κατέστρεψε εμένα, την οικογένειά μου. Μας ξεφτίλισε. Αυτός ξεφτιλίστηκε γιατί ήθελε να κάνει όλα αυτά, αλλά τη μανούλα του, την αδερφή του δεν τις σκέφτηκε; Μπροστά βοηθούσε και πίσω να είναι άλλος; Να έχει δύο πρόσωπα; Τι μπορείς να πεις τώρα;» είπε ο Παύλος Τζίτζης.

«Στην κοινωνική κουζίνα πήγαινε κόσμος που δεν μπορούσε να φάει. Μαγειρεύαμε από τα πράγματα που έφερνε ο κόσμος, αλλά, όταν ξεμέναμε, πήγαινε ο Κωνσταντίνος και ψώνιζε» συμπλήρωσε ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και τόνισε ότι «δεν τον έχω δει να πουλά πράγματα». «Δεν γνώριζα τίποτα για την εξάρτηση που έχει από τον τζόγο. Έβλεπα να τον αγκαλιάζει ο κόσμος και δεν πήγε το μυαλό μου ποτέ παραπέρα» είπε, ακόμα, ο Παύλος Τζίτζης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις