Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σπιτικά δημητριακά σοκολάτας εύκολα, συνταγή: Τα πιο εύκολα coco puffs
PLUS

Σπιτικά δημητριακά σοκολάτας εύκολα, συνταγή: Τα πιο εύκολα coco puffs

Τα πιο εύκολα coco puffs, χωρίς ζυγαριά, μόνο με κούπες

Τα σοκολατένια δημητριακά είναι πάντα ένα καλό πρωινό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, πόσο μάλλον όταν είναι σπιτικά. Η σημερινή συνταγή όχι μόνο είναι πανεύκολη, είναι και ιδιαίτερα θρεπτική καθώς τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα σπιτικά coco puffs έχουν θρεπτικές ιδιότητες ενώ συνάμα θα σας χαρίσουν ενέργεια. Θα χρειαστείτε μόνο 4 υλικά, αλεύρι, κακάο, σιρόπι σφενδάμου και φυστικοβούτυρο. Ακόμη, για τη συνταγή θα χρειαστείτε μόνο μια κούπα και θα μετρήσετε τις ποσότητες με αυτή. Αν θέλετε να αυξήσετε τις μερίδες μπορείτε να διπλασιάσετε τα υλικά ενώ μπορείτε να αποθηκεύσετε τα σπιτικά σοκολατένια δημητριακά έως και 5 ημέρες.

Συνταγή για τα πιο εύκολα coco puffs

Υλικά

2 κούπες αλεύρι γ.οχ
1 κούπα κακάο
1 κούπα σιρόπι σφενδάμου
1 κούπα φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το αλεύρι και το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να γίνεται ζύμη. Αν παρατηρήσετε ότι η ζύμη είναι στεγνή και δύσκολα ενώνεται, προσθέστε λίγο νερό, αλλά προσέξτε να μην προσθέσετε πολύ για να μην κολλήσει πολύ το μείγμα. Κόψτε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια και φτιάξτε μπαστουνάκια. Κόψτε κάθε κορμό σε μικρά κομμάτια και τυλίξτε κάθε κομμάτι σε μια μικρή μπαλίτσα. Επαναλάβετε για την υπόλοιπη ζύμη.

Τοποθετήστε τις μπαλίτσες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για 10 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε. Θα είναι μαλακά στην αρχή αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, αλλά θα σφίξουν καθώς κρυώνουν. Αφού κρυώσουν, αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 ημέρες. Στην αρχή θα είναι ελαφρώς τραγανά, αλλά θα γίνουν πιο μαλακές στην υφή τους μόλις αποθηκευτούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις