Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήκτες κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήκτες κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Τι συνέβη στο Περιστέρι

Και τη βαριά κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ αντιμετωπίζει ο ένας εκ των δύο διαρρηκτών οικίας στο Περιστέρι, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταδίωξη, μαζί με έναν συνεργό του.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, όταν οι αστυνομικοί, που πήραν σήμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων, για διάπραξη διάρρηξης και κλοπής στο Περιστέρι, τον εντόπισαν κοντά στον στόχο, εκείνος αντιστάθηκε, επετέθη στους δικυκλιστές και τους πέταξε από τις μοτοσικλέτες στο έδαφος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Οι αστυνομικοί, ενώ συνάδελφοί τους είχαν συλλάβει λίγα λεπτά νωρίτερα και τον δεύτερο διαρρήκτη, οδήγησαν και τους δύο στο Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου, όπου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων, σωματικές βλάβες.

Η ΕΛ.ΑΣ αφού γνωστοποιεί ότι οι περιπολίες για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες είναι συνεχείς, προσθέτει ότι στο πλαίσιο αυτό, ακριβώς, συνελήφθησαν βραδινές ώρες, στην περιοχή του Περιστερίου μετά από καταδίωξη, δύο ημεδαποί, ηλικίας 37 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, βία κατά υπαλλήλων, κλοπή κατά συναυτουργία, σωματικές βλάβες και για μη έκδοση ταυτότητας.

Ιδού πώς περιγράφει την περιπετειώδη σύλληψη η ΕΛ.ΑΣ:

«Ειδικότερα, οι ανωτέρω, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων αποπειράθηκαν να διαρρήξουν όχημα στην περιοχή του Περιστερίου. Κληθέντες αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν τους δύο κατηγορούμενους και τους κάλεσαν για έλεγχο. Στη θέα των αστυνομικών, οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να διαφύγουν, απορρίπτοντας στο έδαφος δύο μαύρες τσάντες. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 37χρονο, ενώ ο 27χρονος κατάφερε να διαφύγει. Μετά από αναζητήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν  και τον 27χρονο σε παρακείμενη οδό, όπου στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, αντιστάθηκε σθεναρά χτυπώντας και ρίπτοντας τους αστυνομικούς από τη μηχανή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 27χρονο και οι 2 κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου». Κατά την έρευνα που ακολούθησε, στην κατοχή τους και στις δύο μαύρες τσάντες, που κατείχαν, εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, δύο κουκούλες, 2 ζευγάρια γάντια, 8 δαχτυλίδια, 200 δολάρια, ρολόι και φακός. Όπως διαπιστώθηκε, τα τιμαλφή και το χρηματικό ποσό που ανευρέθηκαν εντός των μαύρων τσαντών, είχαν κλαπεί λίγο νωρίτερα από οικία στην περιοχή του Περιστερίου. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται με διαρρήξεις στα Δυτικά Προάστια.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις