Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Όταν οι γονείς γίνονται… ντετέκτιβς
ΕΛΛΑΔΑ

Όταν οι γονείς γίνονται… ντετέκτιβς

Μητέρα υποδύθηκε στο διαδίκτυο τη 14χρονη κόρη της και οδήγησε στην Αστυνομία 29χρονο που θέλησε συνεύρεση.

Γονείς γίνονται αίφνης… ντετέκτιβς και παγιδεύουν άτομα, τα οποία πλησιάζουν ανήλικα κορίτσια, μέσω διαδικτύου και επιδιώκουν συνευρέσεις, αν και γνωρίζουν την ηλικία τους. Μετά την παγίδα, που έστησε, πρόσφατα, στον Πειραιά, πατέρας 13χρονης σε 43χρονο, υποδυόμενος το ανήλικο κορίτσι στη διαδικτυακή συνομιλία, μια μητέρα στη Ρόδο πέτυχε το ίδιο, υποδυόμενη την κόρη της! Αφού «έκλεισε» ραντεβού με τον 29χρονο, ο οποίος συνομιλούσε με την 14χρονη κόρη της, τον οδήγησε στη σύλληψη από την Αστυνομία και στην εν συνεχεία παραπομπή του στον εισαγγελέα. Ήταν οι αστυνομικοί του Τμήματος της Ιαλυσού, που δέχθηκαν την καταγγελία και συνεργάστηκαν με τη μητέρα του κοριτσιού για να πετύχουν τη σύλληψή του.

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, ο 29χρονος προσέγγισε ανήλικη μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και της πρότεινε να συναντηθούν προκειμένου να προβούν σε γενετήσιες πράξεις. Ο δράστης εντοπίσθηκε από ενεδρεύοντες – επιτηρούντες αστυνομικούς σε προσυμφωνημένο σημείο συνάντησης εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, όπου ανέμενε την ανήλικη. Το I.X.E. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Η κατηγορία

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε για το αδίκημα της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 29χρονος πρότεινε μέσω facebook στο κορίτσι να συνευρεθούν ερωτικά.

Όπως η 13χρονη του Πειραιά

Το κορίτσι, όπως είχε πράξει η 13χρονη στον Πειραιά, ενημέρωσε τους γονείς της και εκείνοι το Α.Τ Ιαλυσού, ότι ένας άνδρας προσέγγισε την κόρη τους στο facebook και της πρότεινε να βρεθούν μόνοι τους στο αυτοκίνητό του, για να συνευρεθούν ερωτικά.  Η 14χρονη μάλιστα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τον είχε ενημερώσει για την ηλικία της. Κατόπιν συνεννόησης με το ΑΤ Ιαλυσού, η μητέρα της ανήλικης, παριστάνοντας την κόρη της, αποδέχθηκε την πρότασή του και του πρότεινε να συναντηθούν την 17:30 ώρα της ίδιας ημέρας, σε ξενοδοχείο στην Παστίδα.

Ο συλληφθείς, μετέβη στο σημείο και απέστειλε στο παιδί, όπως νόμιζε, μέσω του facebook, βιντεοληπτικό υλικό από το κινητό του, στο οποίο απεικονιζόταν ο ίδιος, εντός του αυτοκινήτου του. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στον χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Η σύλληψη στον Πειραιά

Λίγες ημέρες πριν κάτω από τις ίδιες συνθήκες, είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 43χρονος, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους. «Ο 43χρονος», είχε πληροφορήσει η Αστυνομία «ο οποίος διαμένει σε περιοχή της Πάτρας, χρησιμοποιώντας εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να αποκτήσει επαφή με ανήλικη, με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση των γενετήσιων ορμών του.

Η ανήλικη ωστόσο ενημέρωσε σχετικά τον πατέρα της, ο οποίος, παριστάνοντας την ίδια, κανόνισε συνάντηση με τον 43χρονο σε οικία στην περιοχή του Πειραιά, όπου ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης». Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου συνελήφθη.

Φωτογραφίες-βίντεο

Κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης και συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) με στιγμιότυπα από τις συνομιλίες με την ανήλικη, φωτογραφίες και βίντεο άσεμνου περιεχομένου. «Από τις επακόλουθες έρευνες», συνέχιζαν οι αστυνομικοί, στην οικία του στην Πάτρα και στο όχημά του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Οι κατασχεθείσες συσκευές απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και παραγγέλθηκε η φυλάκισή του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις