Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βορίδης – ομόφυλα ζευγάρια: «Μας ενώνουν 99 θέματα, μην αφήσουμε να μας διαιρέσει ένα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης – ομόφυλα ζευγάρια: «Μας ενώνουν 99 θέματα, μην αφήσουμε να μας διαιρέσει ένα»

Βορίδης - ομόφυλα ζευγάρια: «Περιθώριο για την ανάπτυξη λογικής και σοβαρής Δεξιάς, εκτός της ΝΔ, δεν υπάρχει», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Μάκης Βορίδης μίλησε για τον γάμο των ομοφύλων και τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος αναφορικά με το νομοσχέδιο, αλλά και για τα θέματα που αφορούν τους ψηφοφόρους της ΝΔ και της Δεξιάς γενικότερα. Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μίλησε για τον χειρισμό του πρωθυπουργού στο θέμα του γάμου των ομοφύλων και του σχετικού νομοσχεδίου: «ένα από τα σημεία του επιτυχούς χειρισμού του ζητήματος είναι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, ότι δεν υπάρχει πολιτική πειθαρχία και ότι θεωρεί την αποχή αξιοπρεπή στάση για τους διαφωνούντες». Τελικά, πρόσθεσε ο Μάκης Βορίδης, το πώς θα συγκροτήσει την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός «είναι δικό του θέμα […] είναι στη δική του κρίση».

Βορίδης: Όταν μας ενώνουν 99 θέματα σπουδαία και μεγάλα, να μην αφήσουμε να μας διαιρέσει ένα

Για τη δική του στάση, ο υπουργός είπε: «εγώ παίρνω μια πολιτική θέση, η οποία προφανώς έχει πάρει υπ’ όψιν της αυτά που έχει πει ο πρωθυπουργός, όπως και την ανάγκη, όταν μας ενώνουν 99 θέματα σπουδαία και μεγάλα, να μην αφήσουμε να μας διαιρέσει ένα». «Η ατζέντα της κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε κάποιον δεξιό να είναι παραπονεμένος» Περνώντας σε θέματα που αφορούν την ατζέντα της κυβέρνησης, ο κ. Βορίδης σημείωσε: «η ατζέντα την οποίαν έχει υποστηρίξει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια ατζέντα που δεν αφήνει κανένα μα κανένα περιθώριο σε κάποιον δεξιό να είναι παραπονεμένος, στενοχωρημένος».

Ο υπουργός συνέχισε: «Ποια είναι τα μεγάλα ζητήματα τα οποία βάζει ως πολιτική προτεραιότητα ένας δεξιός ψηφοφόρος; Βάζει ως κεντρικό θέμα την εθνική κυριαρχία. Αυτή δεν είναι η κυβέρνηση που πήρε τα Rafale, τις φρεγάτες, τώρα τα F-35; Ο δεξιός βάζει ως βασικό θέμα επίσης τα ζητήματα διαχείρισης της μετανάστευσης. Αυτή δεν είναι η κυβέρνηση που πήρε τη Μόρια και την Ειδομένη και σήμερα είναι άδεια τα νησιά; Που έχει κάνει την πιο περιοριστική μεταχείριση στο μεταναστευτικό και έχει πρωταγωνιστήσει και στα διεθνή φόρα στο να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική;».

Ο πρωθυπουργός δεν αφήνει κανένα περιθώριο ως προς τα ζητήματα της «δεξιάς» ατζέντας

«Ο δεξιός δεν έχει ως ατζέντα την εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα, την ιδιωτική πρωτοβουλία και τους μειωμένους φόρους; Δεν τα έχει κάνει όλα αυτά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη; Ο δεξιός δεν είναι εκείνος που θέλει να νιώθει υπερήφανος για τη χώρα του και δεν θέλει να αισθάνεται προσβεβλημένος επειδή η χώρα του έχει καταντήσει παρίας;» είπε ο Μάκης Βορίδης.  Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε: «Αυτό που κατάφερε να κάνει ο πρωθυπουργός είναι ότι, ενώ καλύπτει πλήρως και δεν αφήνει κανένα περιθώριο ως προς τα ζητήματα της λεγόμενης δεξιάς ατζέντας, ταυτόχρονα μπορεί και συμπεριλαμβάνει μέσα σε αυτές τις κατευθύνσεις και ανθρώπους που βρίσκονται από διαφορετικούς χώρους ή από το λεγόμενο Κέντρο – και λέω “λεγόμενο”, γιατί, κατά τη γνώμη μου το Κέντρο πολιτικά δεν υφίσταται πια. Εκείνο το οποίο υπάρχει είναι μετακινούμενοι ψηφοφόροι».

«Περιθώριο για την ανάπτυξη μιας λογικής Δεξιάς, μιας σοβαρής Δεξιάς εκτός της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει»

Αφού αναφέρθηκε και στα Πανεπιστήμια, ο Μάκης Βορίδης έκλεισε μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις και τις κομματικές μετατοπίσεις: «Περιθώριο για την ανάπτυξη μιας λογικής Δεξιάς, μιας σοβαρής Δεξιάς εκτός της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει. Φωνές μηδενιστικές, λαϊκιστικές, ισοπεδωτικές, συνωμοσιολογικές, οι οποίες μπορεί να συγκροτούνται από ένα πυρήνα ακραίων θρησκευομένων ή από συνωμοσιολόγους ή από αντιεμβολιαστές ή από ρωσόφιλους, αυτό δεν μπορώ να το αποκλείσω. Νομίζω ότι θα είναι περιορισμένες.

Όσοι έχουν την ατζέντα αυτή, που είναι η κεντρική ατζέντα της Δεξιάς και δεν μπαίνουν στα υπόλοιπα τα οποία είναι περίεργα και ανορθολογικά, αυτοί θα είναι στη Νέα Δημοκρατία». Η ΝΔ «καλύπτει αυτό το χώρο – και τον καλύπτει γιατί κάνει αυτές τις πολιτικές που είπα. Θεωρώ ότι αυτό δεν θα έχει την έκφραση που θεωρητικά λένε κάποιοι ότι θα έχει». Άλλωστε, κατέληξε, «δεν δείχνει και κάτι τέτοιο δημοσκοπικά. Οριακά είναι τα κέρδη». Και εν κατακλείδι, «θα τα δούμε μέχρι τις ευρωεκλογές πώς θα πάνε. Η κυβέρνηση έχει μια σταθερή πυξίδα στα ζητήματα αυτά» τόνισε, κλείνοντας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις