Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπαρτσελόνα: Μετά την ήττα σοκ από την Βιγιαρεάλ, ο Τσάβι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπαρτσελόνα: Μετά την ήττα σοκ από την Βιγιαρεάλ, ο Τσάβι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι

Μπαρτσελόνα: Μετά την ήττα σοκ από την Βιγιαρεάλ, ο Τσάβι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι

Μετά την ήττα σοκ από την Βιγιαρεάλ στο Καμπ Νου με σκορ 3-5, ήρθε και το… κερασάκι στην τούρτα για την Μπαρτσελόνα, καθώς ο Τσάβι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο των «μπλαουγκράνα» στο τέλος της σεζόν. Ο Τσάβι έκανε την ανακοίνωση στην συνέντευξη Τύπου μετά την βαριά ήττα από την Βιγιαρελά στο Καμπο Νόου με 3-5. Ο Τσάβι, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής έγραψε ιστορία με τους μπλαουγκράνα κατακτώντας δεκάδες τίτλους, ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου το Νοέμβριο του 2021 και σήμερα ανακοίνωσε πως παρότι το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2025, ο ίδιος δεν θα ακολουθήσει τον σύλλογο μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

«Το συναίσθημα του να είσαι προπονητής της Μπάρτσα είναι δυσάρεστο, είναι σκληρό, νιώθεις ότι δεν σε σέβονται πολλές φορές, ότι η δουλειά σου δεν εκτιμάται και είναι τρομερή καταπόνηση της ψυχικής υγείας, της διάθεσης, είμαι πολύ θετικός τύπος, αλλά η ενέργεια πέφτει σε σημείο που λες ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσω» είπε συγκινημένος. «Και έτσι είναι, το έχω αποφασίσει εδώ και καιρό και είναι μια κατάσταση που ήδη επηρεάζει τον σύλλογο. Και μετά πρέπει να αποφασίσω ότι φεύγω στις 30 Ιουνίου χωρίς άλλη καθυστέρηση» σημείωσε ο Τσάβι και πρόσθεσε:

«Αν είχαμε κερδίσει 3-2, ίσως δεν θα το έλεγα σήμερα, αλλά ίσως την επόμενη εβδομάδα, ήταν να βρω τη στιγμή, το είχα αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό. Δεν το έχω πει στους παίκτες, αύριο θα τους μιλήσω, σήμερα τους έχω δει πολύ τσακισμένους, είναι ένας από τους λόγους αυτής της αλλαγής δυναμικής, δεν τους αξίζει η κατάσταση που περνάμε». Ο Τσάβι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα τον Νόεμβριο του 2021, ύστερα από μία διετία στην Αλ Σαντ. Σε αυτά τα 2,5 χρόνια στους μπλαουγκράνα πανηγύρισε την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος (2022-2023), αλλά και του Super Cup Ισπανίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις