Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ματσάρα στη Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να υπερτερεί!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ματσάρα στη Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να υπερτερεί!

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Η 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος, κρύβει το μεγάλο παιχνίδι των πρωτοπόρων της βαθμολογίας, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό

Έπειτα από την εντός έδρας ήττα-σοκ από τον Ατρόμητο για το πρώτο ματς της φάσης των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Παναθηναϊκός στρέφει το βλέμμα του στο μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Superleague κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (20:30, NovaSports Prime, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6), σε μια αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων που ισοβαθμούν στην κορυφή. Ο «δικέφαλος του βορρά» έχει αφήσει εντελώς στο παρελθόν την ήττα από τον Άρη, μετρώντας έκτοτε 4 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, οι τρεις τελευταίες (ΠΑΣ, Βόλος στο πρωτάθλημα, Πανσερραϊκός στο Κύπελλο Betsson) ήρθαν με “σούμα” 13 τερμάτων, με τους Θεσσαλονικείς να δείχνουν πως δεν τους σταματα τίποτα. π

Στα μεγάλα πλεονεκτήματα του συνόλου του Ραζβάν Λουτσέσκου, είναι πως δεν είχε μεσοβδόμαδο παιχνίδι για το Κύπελλο Betsson, επομένως θα υποδεχτεί πιο ξεκούραστος τους «πράσινους».
Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα των γηπεδούχων, αυτοί δεν μπορούν να υπολογίζουν στους διεθνείς Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ και Αλί Σαμάτα, αλλά και στους Αντελίνο Βιεϊρίνια και Ιβάν Νάσμπεργκ. Όλοι οι υπόλοιποι, θα είναι κανονικά στην αποστολή, οι οποία απαρτίζεται από τους εξής: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ,Μπράντον, Τζίμας.

Σε τελείως διαφορετική κατάσταση ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα μια σχετική αστάθεια λόγω της ενσωμάτωσης του συστήματος ενός νέου προπονητή, των νέων μεταγραφών αλλά και των πολλών τραυματισμών, με αποτέλεσμα την απροσδόκητη ήττα με σκορ 2-1 από τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Betsson. Η κούραση του «τριφυλλιού» από τα συνεχόμενα κομβικά παιχνίδια είναι δεδομένη, ωστόσο θα πρέπει η ομάδα του Φατίχ Τερίμ να συνέλθει γρήγορα, αφού μετά την Τούμπα ακολουθεί η ρεβάνς με τον Ατρόμητο (31/01) και αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (04/02). Το θετικό, για τον Παναθηναϊκό, είναι πως θα πάει ενισχυμένος στην Τούμπα, αφού επέστρεψαν στην αποστολή σημαντικοί παίκτες, προσθέτοντας βάθος στο σύνολό του.

Όπως και ο ΠΑΟΚ, έτσι και οι «πράσινοι» θέλουν το τρίποντο που θα τους αφήσει μόνους πρώτους, ενώ έχουν επίσης μεγάλο κίνητρο για μια νίκη σε ντέρμπι, η οποία ακόμη δεν έχει έρθει στη φετινή σεζόν. Με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» που δεν ολοκληρώθηκε, ο Παναθηναϊκός έχει μία ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, μια ήττα και μία ισοπαλία με την ΑΕΚ, και μία ήττα από τον Άρη. Ωστόσο, είναι σαφές, ειδικά βάσει συνθηκών, πως οι «πράσινοι» δεν θα έλεγαν όχι και σε μία ισοπαλία στην Τούμπα, η οποία θα τους διατηρούσε στην πρώτη θέση, έστω και σε τριπλή ισοβαθμία με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (αν νικήσει τον ΟΦΗ).

Αποστολές

Σχετικά με τα αγωνιστικά νέα των φιλοξενούμενων, ο Τερίμ θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τον Φώτη Ιωαννίδη, αλλά και τους Άνταμ Τσέριν, Αλεξάντερ Γερεμέγεφ που επέστρεψαν στην αποστολή. Από την άλλη, εκτός παραμένουν Χουάνκαρ, Σεμπαστιάν Παλάσιος και Μπαρτ Σένκεφελντ. Αναλυτικά, η αποστολή των «πρασίνων» απαρτίζεται από τους εξής: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Αράο, Ακαϊντίν.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Kουλιεράκης – Μεϊτέ, Οζντόεφ – Τάισον, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς – Μπράντον.

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Αράο – Κώτσιρας, Βιλένα, Μπακασέτας – Αϊτόρ, Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

Διαιτητής: Ρόχιτ Σάγκι

Βοηθοί: Ίτερλαντ, Γκρένεβικ

4ος: Γκορτσίλας

VAR: Χάγκεν, Νικολακάκης

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Οι αποδόσεις του μεγάλου ντέρμπι

1 2.32  Χ 3.30  2 3.15

Over 2,5 2.05 Under 2,5 1.78

«Ο διαιτητής του ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός έχει έντονη προσωπικότητα»

Όσο για τον πολυσυζητημένο διαιτητή, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας επέλεξε τον Νορβηγό Ρόχιτ Σάγκι. Ο Σάντρε Σκάνσεν, Νορβηγός δημοσιογράφος, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον Σάγκι Ρόιτ. «Είναι ο δεύτερος Νορβηγός που έρχεται να σφυρίξει στην Ελλάδα. Ο πρώτος ήταν ο Έσπεν Έσκας, ο οποίος είχε παίξει ένα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ την περασμένη σεζόν. Ο Σάγκι Ρόιτ χαίρει του σεβασμού των παικτών στη Νορβηγία, έχει διθνή παιχνίδια και καλό όνομα. Χαιρόμαστε που θα βρεθεί σε ένα ντέρμπι κορυφής» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είναι ένας διαιτητής που εδώ στην Νορβηγία έχει σφυρίξει ντέρμπι και συγκεκριμένα το Λίλεστρομ-Βαλερένγκα, που είναι το μεγαλύτερο. Συνήθως οι Σκανδιναβοί είναι ήρεμοι και δεν μιλούν πολύ, αυτός, όμως, αν χρειαστεί θα μιλήσει, δεν είναι ανεκτικός στις διαμαρτυρίες, αλλά θα εξηγήσει στους παίκτες τι έχει συμβεί. Δίνει τον μέσο όρο καρτών, όχι περισσότερες. Αν χρειαστεί θα δείξει κίτρινη ή κόκκινη. Έχει έντονη προσωπικότητα. Πολλές φορές μοιάζει με Ιταλό, Ισπανό ή Έλληνα, δείχνει τα συναισθήματά του. Εξηγεί στον Τύπο συνέχεια τις αποφάσεις του, απαντάει σε όλα». Κατέληξε λέγοντας: «Εύχομαι να κάνει μία καλή διαιτησία για να δείξει το ταλέντο του, είμαι βέβαιος ότι είναι έτοιμος για ένα τέτοιο ντέρμπι. Στην Νορβηγία οι διαιτητές μπορούν να μιλήσουν μετά τα ματς για τις αποφάσεις τους».

Κωνσταντίνου: Η εκτίμησή του για το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου έκανε την δική του εκτίμηση για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, σε συνέντευξή του στο «Metropolis 95.5». «Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων, παίζει ρόλο ποιος το θέλει περισσότερο, θέμα ημέρας ή κάτι το οποίο μπορεί να καλλιεργηθεί αυτές τις ημέρες που μένουν και γίνεται μία προεργασία για να φτάσει η ψυχολογία στα επίπεδα που χρειάζεται για να κερδίσεις έναν μεγάλο αντίπαλο».

Για τη δική του εκτίμηση: «Ξεκινάει από την ισοπαλία και ο πιο τυχερός παίρνει το παιχνίδι, βλέπω το παιχνίδι να ξεκινάει από το 0-0. Οι ομάδες στα πρώτα 30 λεπτά προσπαθούν να δουν πως θα παίξει η εκάστοτε ομάδα, να την ψυχολογήσουν».

Χελάκης: Πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ

Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Χελάκης μίλησε στη Sportday για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η ώρα για το ντέρμπι των πρωτοπόρων του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε. Το βράδυ στην Τούμπα θα συγκρουστούν μία ομάδα που είναι έτοιμη και ρολαρισμένη από καιρό, με μία ομάδα που τώρα ξαναφτιάχνεται. Από τη μία ο ΠΑΟΚ που έχει ανάγκη να κερδίσει ένα μεγάλο ντέρμπι και να αποκτήσει αέρα πρωταθλητή, από την άλλη ο Παναθηναϊκός του Τερίμ, που βρίσκει τρόπους να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει σε τέτοιους αγώνες. Το λέω αυτό, γιατί ακόμα και η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, ίσα ίσα θα επιβεβαιώσει την αντοχή της ομάδας επί Τερίμ και θα δημιουργήσει ψυχολογικό θέμα στον ΠΑΟΚ όποιος φτάνει μπροστά στην πηγή αλλά δυσκολεύεται να πιει νερό.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΠΑΟΚ είναι στα καλύτερα του. Η επίθεση του πετάει φωτιές χωρίς να ξέρεις από πού να φυλαχτείς και η άμυνα του έχει συμμορφωθεί. Από την άλλη οι πράσινοι πάνε στην Τούμπα με τα φτερά τσακισμένα από το αναπάντεχο αποτέλεσμα κόντρα στον Ατρόμητο, με ακλόνητη όμως την πίστη ότι αν νικήσουν τον ΠΑΟΚ, αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι όλων των διεκδικητών. Αυτή η σκέψη θεωρώ ότι θα καθοδηγήσει τον Τέριμ, ώστε να παρουσιάσει την ομάδα του όπως το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μπορεί το τριφύλλι να εξυπηρετείται από δύο αποτελέσματα, αλλά στην Τούμπα θα παίξει για τη νίκη. Όπως έχουν τα πράγματα τώρα, με καθαρά αγωνιστικά όρους, ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει το πλεονέκτημα”.

“Ο ΠΑΟΚ θα νικήσει άνετα τον ΠΑΟ στην Τούμπα γιατί…”

Για το προσεχές ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα μίλησε στην Βεργίνα Τηλεόραση και στην εκπομπή Σφήνα στα σπορ ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Δικεφάλου του Βορρά, Μλάντεν Φούρτουλα, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε πως “Ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει άνετα τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, γιατί είναι καλύτερος σε όλα”

Κάλεσμα οπαδών του ΠΑΟΚ στο Makedonia Palace πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό – «Όλοι μαζί για το πρωτάθλημα»

Οι φίλαθλοι της ομάδας μέσω ανακοίνωσης κάλεσαν τον κόσμο του ΠΑΟΚ να συνοδεύσεις τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου από το Makedonia Palace στο γήπεδο.

Η ανακοίνωση:

«Την Κυριακή η ομάδα μας δίνει έναν από τους σημαντικότερους αγώνες(μέχρι τον επόμενο) στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Όλος ο σύλλογος σε επαγρύπνηση για να ξαναζήσουμε τις στιγμές του 2019 με την κατάκτηση του double.

Την Κυριακή 28/1 στις 17.00 καλούμε όλο το λαό του Π.Α.Ο.Κ. στο Makedonia Palace προκειμένου να συνοδεύσουμε την ομάδα με μηχανοκίνητη πορεία στο δρόμο προς τη νίκη.

Υ.Γ: Πρωτάθλημα φέτος στον Π.Α.Ο.Κ.».

 

Πέραν του μεγάλου αγώνα κορυφής, υπάρχουν άλλες τρεις αναμετρήσεις. Στην Τρίπολη ο Αστέρας φιλοξενεί τον Ατρόμητο, σε ματς που έχει σημασία για τη «μάχη» της 6ης θέσης.  Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΟΦΗ και με νίκη θα είναι κερδισμένη βαθμολογικά όποιον κι αν είναι το αποτέλεσμα του βραδινού ντέρμπι. Τέλος ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα θέλοντας κι αυτός να «ροκανίσει» την απόστασή του απ’ την κορυφή.

20η αγωνιστική Super League

Σάββατο 27/1

Παναιτωλικός-Λαμία 1-2

Πανσερραϊκός-Βόλος 2-2

Κηφισιά–Άρης 0-1

Κυριακή 28/1

ΑΕΚ-ΟΦΗ 16:00 Cosmote Sport 1

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 17:30 Novasports Prime

Ολυμπιακός–ΠΑΣ Γιάννινα 19:30 Cosmote Sport 1

ΠΑΟΚ–Παναθηναϊκός 20:30 Novasports Prime

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΟΚ 44

2. Παναθηναϊκός 44

3. ΑΕΚ 42

4. Ολυμπιακός 38

5. Άρης 33 -20αγ.

6. Λαμία 27 -20αγ.

7. Αστέρας Τρίπολης 26

8. Ατρόμητος 23

9. Πανσερραϊκός 22 -20αγ.

10. ΟΦΗ 20

11. Βόλος 15 -20αγ.

12. Παναιτωλικός 14 -20αγ.

13. ΠΑΣ Γιάννινα 12

14. Κηφισιά 12 -20αγ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις