Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανός με βηματοδότη – Ατλαντικός: Ο 36χρονος διέπλευσε κωπηλατώντας τον ωκεανό
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός με βηματοδότη – Ατλαντικός: Ο 36χρονος διέπλευσε κωπηλατώντας τον ωκεανό

Βρετανός με βηματοδότη - Ατλαντικός: Ο 36χρονος είναι το πρώτο άτομο με βηματοδότη που επιχείρησε το δύσκολο αυτό ταξίδι στα νερά του Ατλαντικού.

Έναν απίστευτο άθλο έφερε σε πέρας ένας Βρετανός με βηματοδότη, ο οποίος διέπλευσε κωπηλατώντας τον Ατλαντικό ωκεανό. Ο λόγος για τον 36χρονο Έλιοτ Έγουιν από το Ντόρκινγκ του Σάρεί, που ξεκίνησε το επικό ταξίδι από τη Λα Γκομέρα των Καναρίων Νήσων στις 13 Δεκεμβρίου. Ο Βρετανός κωπηλάτης είχε διαγνωστεί το 2015 με σύνδρομο Wolff-Parkinson-White και παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή και το 2020 χειρουργοί του τοποθέτησαν τον βηματοδότη. Ολοκληρώνοντας τον άθλο του ο Έγουιν δήλωσε περιχαρής: «Ναι, [η περιπέτεια της υγείας μου] άλλαξε τη ζωή μου, αλλά μπορώ ακόμα να κάνω επικά πράγματα». Ο 36χρονος είναι το πρώτο άτομο με βηματοδότη που επιχείρησε το δύσκολο αυτό ταξίδι στα νερά του Ατλαντικού.

Ο πρώην παίκτης του ράγκμπι αναγκάστηκε να σταματήσει το αγαπημένο του άθλημα μετά τη διάγνωσή του και μολονότι μπαινόβγαινε επί χρόνια στα νοσοκομεία, αργότερα ασχολήθηκε με το CrossFit (πρόγραμμα συνολικής ενδυνάμωσης και fitness που χρησιμοποιείται από πολλές αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές) και την κωπηλασία. Αφού ξεκίνησε το επικό ταξίδι με το σκάφος του μήκους 7,4 μέτρων, ονόματι « Βηματοδότης» (Pacemaker), ο Έγουιν ξαναβρέθηκε με την οικογένειά του στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα μετά από 44 ημέρες στον ωκεανό.

«Δεν πρέπει να διστάζουν να βάλουν βηματοδότη, εγώ μόλις διέπλευσα κωπηλατώντας τον Ατλαντικό»

Κατάκοπος από την υπερπροσπάθεια είπε ότι τα σχέδιά του για ανάκαμψη περιλαμβάνουν pina coladas, κλαμπ σάντουιτς και ύπνο σε μεταξωτά σεντόνια. «Πολλοί άνθρωποι αρνούνται να βάλουν βηματοδότη καθώς ανησυχούν ότι δεν θα μπορούν να παίζουν με τα εγγόνια τους ή να τρέχουν για να προλάβουν το λεωφορείο, αλλά υπήρχε καλύτερος τρόπος να τους δείξω ότι δεν πρέπει να διστάζουν; Μόλις διέπλευσα κωπηλατώντας τον Ατλαντικό», είπε ο 36χρονος Βρετανός.

Ο Άγουιν έχει συγκεντρώσει πάνω από 150.000 λίρες για το British Heart Foundation (BHF), ποσό το οποίο θα διατεθεί για την προμήθεια απινιδωτών σε υποχρηματοδοτούμενες αθλητικές κοινότητες. Μετά τα δικά του προβλήματα υγείας ο 36χρονος δημιούργησε επίσης τη δική του φιλανθρωπική οργάνωση, τη Wave Wrangler για να υποστηρίξει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα καρδιακής αρρυθμίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις