Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ντόρα Μπακογιάννη – Πρωταγωνιστές: Η «εθελόντρια γιαγιά», ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και ο Πολάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντόρα Μπακογιάννη – Πρωταγωνιστές: Η «εθελόντρια γιαγιά», ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και ο Πολάκης

Ντόρα Μπακογιάννη - Πρωταγωνιστές: Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και υπερασπίστηκε με πάθος το νομοσχέδιο για το γάμο και την υιοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωρακη, «φώτισε» το βράδυ της Πέμπτης αόρατες οικογένειες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Μια από τις ιστορίες ήταν αυτή της επιχειρηματία Φωτεινής Παντζιά η οποία έχει υιοθετήσει δυο παιδιά από την Αφρική. Τον Άγγελο και τη Βασιλική που γεννήθηκαν στην Αιθιοπία και τη Σιέρα Λεόνε. Ο Άγγελος ήταν αυτός που επέλεξε για γιαγιά του την Ντόρα Μπακογιάννη και εκείνη το αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά! «Γνώρισα τη γιαγιά Ντόρα πριν από έξι χρόνια, μόλις ήρθα από την Αιθιοπία. Είχαμε πάει με τη μαμά στο σπίτι στο Καρπενήσι και στο τραπέζι όλοι φωνάζανε ”γιαγιά” και ”γιαγιά”, όλα τα παιδιά. Εγώ επειδή δεν είχα γιαγιά και είχα μαμά πήγα και τη βρήκα και της είπα: ”Γιαγιά μπορείς να γίνεις η γιαγιά μου;”» τόνισε ο μικρός Άγγελος και στη συνέχεια την ίδια ιστορία επιβεβαίωσε και η Ντόρα Μπακογιάννη. «Με ρώτησε αν θέλω να γίνω η γιαγιά του και του είπα πως θέλω και από τότε έγινα η γιαγιά του. Έτσι έχω εφτά εγγόνια από τα δικά μου παιδιά, πέντε από του Ισίδωρου και τον Άγγελο»!

Ντόρα Μπακογιάννη: Το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Στη συνέχεια η βουλευτής Χανίων της ΝΔ μίλησε για το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. «Μεγαλώσαμε σε μια μεγάλη οικογένεια. Είχε δίκιο η μάνα μου όταν έλεγε πως από την πολλή αγάπη δεν έχει πάθει κανένα παιδί τίποτα. Αν ζούσε νομίζω πως θα έλεγε ”Ναι” στην υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια. Ήταν ένας παραδοσιακός άνθρωπος. Και εγώ. Αν η Μαρίκα ήξερε σήμερα πως υπάρχουν παιδιά ομόφυλων ζευγαριών που δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά είμαι σίγουρη πως θα έλεγε ”μέχρι εδώ”. Δικαίωμά σου να ζεις όπως Θέλεις. Ποια είμαι εγώ που θα σου πω το αντίθετο; Αλλά τα παιδιά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Δεν έχω καμία επιφύλαξη για το νομοσχέδιο και το έχω πει και το πιστεύω. Αυτό το νομοσχέδιο δε θα αλλάξει τίποτα για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Και αυτό που λέμε για τα πρότυπα… μα τα πρότυπα οικογένειας έχουν αλλάξει. Παλιά υπήρχε ένα είδος οικογένειας. Τώρα έχουν εκ των πραγμάτων έχουν αλλάξει. Παλιά χώριζες και σε λέγανε ”ζωντοχήρα’” Παλιά η μαμά σου χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο αν άκουγε ότι η κόρη της παίρνει διαζύγιο. Προτιμούσε να μείνει η κόρη της δυστυχισμένη σε ένα γάμο από ό,τι να πάρει διαζύγιο. Σήμερα ένας στους δύο παίρνει διαζύγιο. Σήμερα υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες. Σήμερα υπάρχουν ομόφυλες οικογένειες. Όλα υπάρχουν! Τα παιδιά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα».

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Κρήτη και ο Παύλος Πολάκης

«Τα Χριστούγεννα ήμουν στα Χανιά και σε μια συζήτηση με μεγάλο αριθμό ανθρώπων και τους εξήγησα τη θέση μου. Κάποιοι αντέδρασαν στην προοπτική υιοθεσίας των παιδιών. Τους εξήγησα το πρόβλημα των παιδιών. Αυτοί οι άνθρωποι που ήταν πολύ αρνητικοί το αποδέχθηκαν. Η Κρήτη δεν είναι έτσι όπως την παρουσιάζει ο Πολάκης! Ο Πολάκης θέλει να μας πείσει ότι ψήφισαν Κασσελάκη 180 Σφακιανοί, αλλά αυτοί που ψήφισαν Κασσελάκη δεν θα του επιτρέψουν να ανέβει στα Σφακιά εάν ψηφίσει τον πολιτικό γάμο. Είναι γελοία πράματα αυτά! Εγώ πιστεύω ότι η κοινωνία είναι μπροστά. Θυμάσαι τι έγινε με τις ταυτότητες ή με το σύμφωνο συμβίωσης. Την αναδοχή την ψηφίσαμε τέσσερις γυναίκες μόνο (σσ: εννοεί από τη ΝΔ), όλοι οι άντρες εξαφανίστηκαν. Γιατί οι γυναίκες; Γιατί εμείς οι γυναίκες είμαστε μανάδες και ξέρουμε τι θα πει ”παιδί” και ξέρουμε ότι το παιδί τίποτα να μην έχεις… αγάπη από την ώρα που έχεις τη δυνατότητα να του δώσεις και συναισθηματική ασφάλεια, αυτό μετράει πάνω από όλα».

Το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει το παιδί κατά παραγγελία

Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη εξήγησε πως το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει το παιδί κατά παραγγελία «το οποίο εμένα με τρομάζει και είναι μια άλλη κουβέντα. Έχει πολύ ενδιαφέρον ότι πάρα πολλά ζευγάρια στα ιδρύματα ζητούν παιδιά. Όταν όμως το παιδί έχει πρόβλημα δεν το παίρνουν. Και αυτή ήταν μια κουβέντα που την είχα με τον Μάκη τον Βορίδη. Του είπα ”Ρε συ Μάκη αν είναι ένα παιδί άρρωστο και έρθει ένα ομόφυλο ζευγάρι και πει ”εγώ το υιοθετώ γιατί θέλω να του δώσω αγάπη”, του λέω ”δεν του δίνεις αυτό το δικαίωμα; Δε συμφωνεί. Εντάξει, εγώ το σέβομαι τη διαφορετική άποψη. Τι να πεις στην Εκκλησία; Λογικό είναι να αντιδράσει. Η Εκκλησία είναι δόγμα. Και η Εκκλησία αλλάζει και ακολουθεί. Δεν μπορείς να ζητάς από την Εκκλησία να συμφωνήσει μαζί σου για ένα τέτοιο θέμα. Δεν θα συμφωνήσει, αλλά θα δεχθεί όμως όλα τα παιδιά – ως ποίμνιο – μέσα στην αγκαλιά της. Όλα τα παιδιά, είτε παιδιά ομόφυλων, είτε παιδιά ετερόφυλων, είτε παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, είτε, είτε, είτε, είτε… Όλα τα παιδιά στην αγκαλιά της Εκκλησίας, θα βρουν καταφύγιο τελικά».

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη αφού τόνισε πως «η ΝΔ επί Ράλλη είχε έτοιμο το Νόμο για την αλλαγή του οικογενειακού δικαίου, δεν τον ψήφισε, τον ψήφισε ο Ανδρέας Παπανδρέου και έμεινε στην ιστορία», δήλωσε «πολύ περήφανη για τον Κυριάκο που το προχωράει. Η δημοκρατία είναι να έχεις το θάρρος να βγεις μπροστά για να προστατέψεις τους αδύναμους, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τους λίγους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις