Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Μενεγάκη – παρένθετες μητέρες: «Δεν ξέρω πώς είναι να γνωρίζεις ότι δεν είναι δικό σου παιδί»
LIFESTYLE

Μενεγάκη – παρένθετες μητέρες: «Δεν ξέρω πώς είναι να γνωρίζεις ότι δεν είναι δικό σου παιδί»

Μενεγάκη - παρένθετες μητέρες: "Όταν το σκέφτομαι συναισθηματικά μού φαίνεται δύσκολο"

Τη διαφωνία της εξέφρασε η Κατερίνα Τσάβαλου σε συνέντευξή της στην «Ελένη» για τις παρένθετες μητέρες και τον λόγο που συμφωνούν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί και τελικά να το προσφέρουν στους γονείς του. Η Ελένη Μενεγάκη τοποθετήθηκε για το θέμα μέσα από την εκπομπή της και αναρωτήθηκε τι συναισθήματα νιώθει μία γυναίκα που γεννά ένα παιδί και μπαίνει σε αυτήν τη διαδικασία. «Την πρώτη φορά που μου έμεινε στο μυαλό ο όρος παρένθετη ήταν πριν 20 χρόνια. Είχα ακούσει και είχα φέρει και τον γιατρό να το συζητήσουμε και να το καταλάβουμε.

Στο δικό μου μυαλό τότε ήταν πραγματικά σοκαριστικό και δεν μπορούσα να το καταλάβω, πώς για παράδειγμα η μαμά μου μπορεί να γεννήσει το παιδί μου γιατί εγώ δεν έχω μήτρα ή έχω άλλου είδους θέματα. Αυτό ήταν τότε και για την Ελλάδα πολύ μεγάλο ξάφνιασμα, αλλά από τότε μέχρι σήμερα έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ που κάποια πράματα ίσως πρέπει να τα βλέπουμε από την καλή τους πλευρά. Δηλαδή κάποιοι άνθρωποι που πασχίζουν να κάνουν παιδί και δεν μπορούν και ακόμα όταν τους λέει ο γιατρός μην συνεχίζεις να κάνεις εξωσωματικές γιατί πραγματικά δεν μπορείς. Προτιμά να κινδυνεύσει παρά να αντιμετωπίσει τον τεράστιο πόνο, που για κάποιες γυναίκες είναι πολύ πιο μεγάλο και πρέπει να το κατανοούμε» ανέφερε αρχικά η Ελένη Μενεγάκη.

“Όταν το σκέφτομαι συναισθηματικά μού φαίνεται δύσκολο”

«Δεν νιώθουμε όλοι το ίδιο στο κομμάτι απόκτησης παιδιού. Δεν σημαίνει ότι οι περισσότερες ή κάποιες δεν μπορούν να κάνουν, αλλά όχι με το ίδιο θέλω. Άλλος έχει ένα όριο και σου λέει δεν μπορώ άλλο γιατί νομίζω ότι θα μου κάνει κακό και θα τρελαθώ ή ότι θα πάθω πολλά σωματικά. Όταν το σκέφτομαι συναισθηματικά μου φαίνεται δύσκολο μία γυναίκα να κυοφορήσει ένα παιδί και να… Αν το ακουμπήσεις και αν το μυρίσεις.

Δεν ξέρω πως είναι να καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δικό σου παιδί, αλλά πραγματικά να μπορείς να το προσφέρεις σε αυτούς που ανήκει το παιδί γιατί είναι δικό τους βιολογικό παιδί. Αλλά αναρωτιέμαι για τη σύνδεση. Δεν αισθάνεσαι σε αυτά τα 5 λεπτά της γέννας και που το βάζουν το παιδί στην αγκαλιά σου μαμά; Δεν ξέρω.  Δεν είναι για όλους τους ανθρώπους στην ίδια βάση σημαντικότητας η απόκτηση ενός παιδιού. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι άνθρωποι ή καλοί άνθρωποι» κατέληξε η Ελένη Μενεγάκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις