Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Όταν δάκρυσε ο Άκης Σκέρτσος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν δάκρυσε ο Άκης Σκέρτσος

Το παρασκήνιο του Υπουργικού

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία αποφασίσθηκε οριστικά να προωθηθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών έχει πλούσιο παρασκήνιο, καθώς πίσω από τις κλειστές πόρτες έγιναν αρκετοί διάλογοι. Ο Γιώργος Ευγενίδης αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα στις τελευταίες πληροφορίες και στο τέλος του «σίριαλ» Μάκη Βορίδη.  Ο διάλογος του Υπουργού Επικρατείας με τον Πρωθυπουργό ήταν ενδεικτικός. Ο κ. Βορίδης έχει την έγκριση της κυβέρνησης να απόσχει από την ψηφοφορία και δε θα φύγει από τη θέση του. Αυτό δεν σημαίνει ότι η στάση του ενθουσιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, όμως ο ίδιος έχει εκφράσει πολλές φορές τις απόψεις του, ενώ έχει κορυφαία θέση και ως συμμετέχων στον «πρωινό καφέ».

Όταν δάκρυσε ο Άκης Σκέρτσος στο Υπουργικό Συμβούλιο στη συζήτηση του ν/σχ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πάντως, η δίωρη συζήτηση που έγινε περιγράφεται από όλους ως ιδιαίτερα παραγωγική. Υπήρξε μάλιστα και ένα ιδιαίτερο ενσταντανέ, με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο στο τέλος της παρουσίασης του νομοσχεδίου, ο οποίος δάκρυσε, αναφερόμενος σε προσωπικό του παράδειγμα, σε συγγενείς του που είναι ομόφυλο ζευγάρι που έχουν παιδιά και ως τώρα ήταν αόρατοι για την ελληνική πολιτεία. Μοιράστηκε την ιστορία του και χειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους υπουργούς.

Όσον αφορά τη στάση του κυρίου Βορίδη που θα απέχει και το αν είναι μια διέξοδος και για διαφωνούντες υφυπουργούς, ο Γ. Ευγενίδης απάντησε στο σχετικό ερώτημα της Μ. Ζαχαρέα:  «Και ναι και όχι. Υπάρχει η υφυπουργός Οικογένειας η κ. Μαρία Κεφάλα. Σε συνομιλητές της λέει ότι θα απέχει. Από το Μαξίμου, όμως, λένε ότι δεν είναι τόσο απλό, διότι έχει το χαρτοφυλάκιο της Ισότητας και το υπουργείο της καταθέτει μαζί με άλλα το νομοσχέδιο. Συνεπώς, πρόκειται για ειδική περίπτωση, καθώς θα κληθεί να εφαρμόσει αυτά με τα οποία διαφωνεί. Να δούμε πόσο σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις