Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επιστολική ψήφος Βουλή: Η θερμή χειραψία και τα φιλιά που αντάλλαξαν Κεραμέως – Κωνσταντοπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος Βουλή: Η θερμή χειραψία και τα φιλιά που αντάλλαξαν Κεραμέως – Κωνσταντοπούλου

Το νομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας

Η έγκριση από την ολομέλεια της Βουλής της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές προκάλεσε ευφορία στα κυβερνητικά έδρανα, ιδίως δε στην αρμόδια υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ιστορική στιγμή, το ίδιο και η Νίκη Κεραμέως. Το νομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, το καταψήφισαν. Αντιθέτως, η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε «παρών», κάτι που έπραξε και στην τροπολογία για δυνατότητα επιστολικής ψήφου των κατοίκων του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές, η οποία τελικώς απερρίφθη.

Η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν πέρασε απαρατήρητη από την αρμόδια υπουργό, η οποία της έπλεξε το εγκώμιο στην ομιλία της. Η κυρία Κεραμέως τόνισε χαρακτηριστικά «Και τιμά την Πλεύση Ελευθερίας -και θέλω να το πω επισήμως- η στάση της, διότι διαφώνησε με τη διαδικασία, αλλά, απ’ ό,τι κατάλαβα, υπερψηφίζει το νομοσχέδιο όπως ήταν συνεπής από την αρχή αυτής της διαδικασίας». Μετά το αποτέλεσμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος προσέγγισε τα έδρανα της Πλεύσης Ελευθερίας και χαιρετήθηκε θερμά με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ συζήτησε μαζί της καθώς και με τον βουλευτή Αλέξανδρο Καζαμία. Λίγα λεπτά αργότερα πλησίασε και η Νίκη Κεραμέως, η οποία αντάλλαξε ασπασμούς με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και συνομίλησαν για λίγο.

Μια ζεστή επαφή

Οι δύο κυρίες, η υπουργός Εσωτερικών και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, φαίνεται ότι έχουν σφυρηλατήσει μια πιο ζεστή επαφή. Προχθές μάλιστα, στο εντευκτήριο της Βουλής, τα έλεγαν οι δυο τους επί αρκετή ώρα, όταν άπαντες είχαν αποχωρήσει. Υπενθυμίζεται ότι, μόλις προ ημερών, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε εξάρει τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, στη συζήτηση επί του ν/σ για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, λέγοντας ότι αποτελεί «νηφάλια πολιτική παρουσία», φιλοφρόνηση την οποία ανταπέδωσε ο υπουργός, λέγοντας πως «η στάση σας τιμά τη Βουλή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις