Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

12

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επιστολική ψήφος – Παύλος Μαρινάκης: Αυξάνεται και διευρύνεται η δημοκρατία με το νομοσχέδιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος – Παύλος Μαρινάκης: Αυξάνεται και διευρύνεται η δημοκρατία με το νομοσχέδιο

Επιστολική ψήφος - Παύλος Μαρινάκης: «Είναι μια μεγάλη, ουσιαστική, κίνηση για την ενίσχυση της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία»

«Με το νέο νόμο αλλάζει το τοπίο της ψήφου των αποδήμων, αλλά και το τοπίο για τους εκλογείς στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια μεγάλη, ουσιαστική, κίνηση για την ενίσχυση της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία» υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη. «Η δυνατότητα αύξησης της συμμετοχής συνεπάγεται αύξηση και διεύρυνση της δημοκρατίας, καθώς αυτή γίνεται πιο αντιπροσωπευτική» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχετικά με τον νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο. Πρόσθεσε ότι με την χθεσινή υπερψήφιση του νόμου ομογενείς του εξωτερικού και εντός Ελλάδας εκλογείς θα μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές.

Τι είπε για την επιστολική ψήφο ο Παύλος Μαρινάκης

«Αυτό το μεγάλο βήμα το επικύρωσαν με την ψήφο τους μόνο τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ» επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης και χαρακτήρισε «προσχηματική» την αρχική συναίνεση της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που τελικώς το καταψήφισαν.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «η πρόταση για την επέκταση του δικαιώματος επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και στις εθνικές εκλογές είναι μια τομή, μια κίνηση που θα ισχυροποιήσει τη δημοκρατία μας πενήντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της» και υπογράμμισε ότι, όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός χθες το υπουργικό συμβούλιο, η σχετική τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές. «Η Ιστορία γράφεται με πράξεις, που εν προκειμένω είναι η ψήφος της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας σε ένα εμβληματικό νομοσχέδιο και όχι με λόγια» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις