Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βροχή τα πρόστιμα από την επόμενη εβδομάδα στους δρόμους της Αθήνας
ΕΛΛΑΔΑ

Βροχή τα πρόστιμα από την επόμενη εβδομάδα στους δρόμους της Αθήνας

Ποια παράβαση θα κυνηγούν οι αστυνομικοί

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που προκαλεί στη διεξαγωγή της κυκλοφορίας η ασυνείδητη πρακτική πολλών οδηγών να αφήνουν όπου τους… καπνίσει τα αυτοκίνητά τους, αδιαφορώντας πλήρως για τις δυσκολίες που δημιουργούν στους συμπολίτες τους. Αγιάτρευτη πληγή αποτελεί – μέσα στο υπόλοιπο χάλι- το φαινόμενο του «διπλοπαρκαρίσματος», δηλαδή της στάθμευσης παράλληλα σε ένα άλλο ΙΧ. Με αυτό τον τρόπο ζημιωμένος δεν είναι μόνο ο οδηγός που αδυνατεί να εξέλθει από τη θέση που στάθμευσε, αλλά και χιλιάδες άλλοι οδηγοί που καλούνται να κινηθούν σε έναν δρόμο που το πλάτος του έχει μειωθεί σημαντικά, λόγω της αναλγησίας κάποιων συμπολιτών τους. Το χρόνιο πρόβλημα του διπλοπαρκαρίσματος δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τη δημοτική αρχή, η οποία από την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, έχει εγκαινιάσει δράση για την καταπολέμησή του.

Χανιά: Πάρκαρε μπροστά στον κάδο αλλά τον περίμενε μια… βρωμερή έκπληξη
Μονωτική ταινία στις πινακίδες των αυτοκινήτων: Μια νέα, επικίνδυνη τάση
Βερόνικα Κόβαλ: Η επικίνδυνη οδηγός που έκανε δέκα μέρες φυλακή και έγινε σούπερ σταρ στα social media

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, στην ΕΡΤ, κατά την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνονται συστάσεις στους οδηγούς ώστε να απομακρύνουν από τον δρόμο τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα. Από την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, θα επιβάλλονται κανονικά τα πρόστιμα και εφόσον απαιτείται θα αφαιρούνται οι πινακίδες. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, οι δράσεις ξεκίνησαν από την Πανόρμου, Λένορμαν, Πατησίων και Αχαρνών, όπου τέσσερις φορές την ημέρα υπάρχει παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας. Τις επόμενες ημέρες, βέβαια, η δράση θα συνεχιστεί και σε άλλους δρόμους της πρωτεύουσας όπου παρατηρείται το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης.

Για τον κ. Χάρη Δούκα η δράση δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, κάτι που υποδηλώνεται από το γεγονός ότι σε πρώτο στάδιο γίνονται συστάσεις και δεν «κόβονται» κλήσεις. «Πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην κουλτούρα. Πρέπει να αγαπήσουμε λίγο περισσότερο την πόλη και να απελευθερώσουμε χώρο, κάνοντάς την περισσότερο ανθρωποκεντρική και όχι αυτοκινητοκεντρική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων, εξαγγέλλοντας ταυτόχρονα αυστηροποίηση του πλαισίου γύρω από τις ποινές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις