Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μονωτική ταινία στις πινακίδες των αυτοκινήτων: Μια νέα, επικίνδυνη τάση
ΚΟΣΜΟΣ

Μονωτική ταινία στις πινακίδες των αυτοκινήτων: Μια νέα, επικίνδυνη τάση

Οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων οδηγών απέναντι στα περιβαλλοντικά σχέδια των δήμων πληθαίνουν και εκφράζονται πλέον ανοιχτά σε διάφορες γωνιές της Γηραιάς Ηπείρου.

Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στα αστικά κέντρα και τη μείωση του αντίκτυπου στην υγεία των πολιτών που προκαλούν οι ρύποι που εκπέμπουν οι εξατμίσεις των οχημάτων όλο και περισσότεροι δήμοι στην Ευρώπη εφαρμόζουν Ζώνες Χαμηλών Εκπομπών ρύπων. Αυτές οι ζώνες έχουν σαν στόχο να περιορίσουν τα παλιότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα από το να εισέλθουν στα αστικά κέντρα και η επιτήρησή τους γίνεται συνήθως με ηλεκτρονικά μέσα, όπως είναι για παράδειγμα οι κάμερες αναγνώρισης πινακίδων. Έτσι οι αρχές μπορούν να ελέγχουν σχετικά εύκολα έναν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτου αλλά και να πιάνουν τους παραβάτες στέλνοντας έπειτα το πρόστιμο στο σπίτι τους. Αν και το μέτρο των Ζωνών Χαμηλών Ρύπων σχεδιάστηκε για καλό αυτή την άποψη δεν τη συμμερίζονται όλοι οι Ευρωπαίοι αφού ξαφνικά εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα με το αυτοκίνητό του σε μια πόλη.

Μονωτική ταινία στις πινακίδες των αυτοκινήτων: Δεν σταματούν εκεί

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, οι πολίτες φτάνουν στα άκρα, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και προχωρούν ανοιχτά σε σαμποτάζ στις συγκεκριμένες κάμερες. Αυτό έγινε και στο Λονδίνο, το οποίο επέκτεινε τη Ζώνη Χαμηλών Εκπομπών στα προάστια γύρω από την πόλη με αποτέλεσμα κάποιοι πολίτες να προχωρήσουν σε βανδαλισμούς ή να μπλοκάρουν συνειδητά τη θέα της κάμερας ώστε να μην μπορεί να «δει» τα οχήματα που περνούν. Το εν δυνάμει κίνημα που πάει να δημιουργηθεί κατά του συγκεκριμένου μέτρου φαίνεται να παίρνει διαστάσεις αφού και σε ένα ακόμη σημείο της Ευρώπης οι κάτοικοί της προσπαθούν να κρυφτούν από τις εν λόγω κάμερες.

Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε και εσείς στο video που ακολουθεί, οδηγοί στην Ολλανδία σταματούν στη μέση του δρόμου και χωρίς κανένα ενδοιασμό καλύπτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους πριν περάσουν μπροστά από τις κάμερες. Είναι μάλιστα μια ενέργεια που γίνεται μαζικά αφού στο video φαίνονται τουλάχιστον τρεις οδηγοί να καλύπτουν εκείνη τη στιγμή την πίσω πινακίδα του αυτοκινήτου τους ενώ η πινακίδα ενός ακόμη αυτοκινήτου που κινείται φαίνεται ότι έχει καλυφθεί ήδη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις