Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια Πατησίων – πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Έσπασαν βιτρίνες, έβαλαν φωτιές σε κάδους
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Πατησίων – πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Έσπασαν βιτρίνες, έβαλαν φωτιές σε κάδους

Επεισόδια Πατησίων - πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κύλησε ειρηνικά, ωστόσο στο τέλος του σημειώθηκαν επεισόδια στους δρόμους προς την Πατησίων

Επεισόδια σημειώθηκαν την τελευταία ώρα στην Πατησίων, μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κύλησε ειρηνικά, ωστόσο στο τέλος του άγνωστοι έφυγαν στα στενά των Εξαρχείων και σημειώθηκαν επεισόδια στους δρόμους προς την Πατησίων. Στη Στουρνάρη, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους, ενώ από τα επεισόδια έσπασε βιτρίνα σε κατάστημα στην Πατησίων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στα Προπύλαια κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της επικράτειας, όπως στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Ξάνθη, το Ρέθυμνο, την Κομοτηνή και την Πάτρα με βασικό αίτημα δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια εκπαίδευση.

Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 για σήμερα είχε προκηρύξει η ΟΛΜΕ, προκειμένου να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, καλώντας όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις