Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετά τις κλοπές ελιών και λαδιού, κλοπές και σε πορτοκαλεώνες
ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τις κλοπές ελιών και λαδιού, κλοπές και σε πορτοκαλεώνες

Μια αποδεικτική αγοράς και μια κάμερα αποκάλυψαν τους δράστες της κλοπής δύο τόνων πορτοκαλιών.

Μετά τις ελιές και το λάδι, που η αύξηση της τιμής του του έδωσε την ονομασία «πράσινος χρυσός», επιτήδειοι στράφηκαν στις κλοπές των πορτοκαλιών! Σοκ έπαθε ένας αγρότης στην Άρτα, όταν διαπίστωσε ότι ολόκληρη η παραγωγή του από δύο τόνους πορτοκάλια, είχε «κάνει φτερά» μέσα από το περιβόλι του! Η διαπίστωση από τον αγρότη και ιδιοκτήτη του περιβολιού έγινε Τετάρτη και το βράδυ της Πέμπτης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. τρεις νεαροί Έλληνες ηλικίας 22, 18 και 20 χρόνων. Οι δράστες εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των αναζητήσεων από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Ωστόσο, κατά την έρευνα δεν βρέθηκαν τα πορτοκάλια που είχαν «σηκώσει» την προηγούμενη ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Άρτας, που κλήθηκαν από τον ιδιοκτήτη να λύσουν το μυστήριο της κλοπής των δύο τόνων πορτοκαλιών, στην πώληση των οποίων είχε ελπίσει για τα προς το ζην, ερεύνησαν σχολαστικά την υπόθεση.

Η απόδειξη αγοράς

Κατά τις πληροφορίες, στη διάρκεια της αυτοψίας μέσα στο «τρυγημένο» περιβόλι βρήκαν μια απόδειξη αγοράς προϊόντων από κατάστημα της πόλης. Καθώς στην απόδειξη αναγραφόταν και η ώρα της συναλλαγής, έφθασαν στο κατάστημα και από το βιντεοληπτικό υλικό, που επεξεργάστηκαν, είδαν τα πρόσωπα των τριών εμπλεκομένων, τους οποίους ταυτοποίησαν και στη συνέχεια συνέλαβαν. Οι τρεις δράστες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας. «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι την προηγούμενη ημέρα είχαν αφαιρέσει 2 τόνους πορτοκάλια από περιβόλι ιδιοκτησίας ημεδαπού.

Τους βρήκαν σε αυτοκίνητο

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ στην κατοχή των δύο βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητό τους. Η έρευνα συνεχίζεται για να βρεθούν τα κλεμμένα προϊόντα και να αποδοθούν στον ιδιοκτήτη του περιβολιού». Η κλοπή πορτοκαλιών η άλλων εποχικών φρούτων δεν είναι πάντα…απλή υπόθεση που αποφέρει μόνο παράνομα κέρδη στους δράστες. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να μπει σε κίνδυνο και η Δημόσια Υγεία. Όπως συνέβη στη Λευκάδα, όταν άγνωστοι έκλεψαν μεγάλη ποσότητα πορτοκαλιών, που ήταν όμως πρόσφατα ραντισμένα και συνεπώς επικίνδυνα για άμεση κατανάλωση!

 

Προπολεμικές συνήθειες

Πιστεύαμε πως είχαμε αφήσει πίσω μας ανεπιστρεπτί τις κακές προπολεμικές συνήθειες της επαρχίας, της αγροτοκλοπής και της ζωοκλοπής, τότε που ο κάθε λογικός νοικοκύρης για να διασφαλίσει από τους κλέφτες την παραγωγή του στο χωράφι, το σιτάρι του στο αλώνι και τα ζώα του στο μαντρί, έπρεπε, εκτός απ΄ τα εκπαιδευμένα τσοπανόσκυλα, να κοιμάται κι ο ίδιος επί τόπου και μάλιστα με την καραμπίνα αγκαλιά! Φαίνεται όμως πως κάναμε λάθος, γιατί τα ανησυχητικά κρούσματα εκείνης της εποχής επανήλθαν δριμύτερα και πλέον πιο …οργανωμένα!», δήλωσαν τα αδέλφια-θύματα της κλοπής.

Είχαν διαπιστώσει πριν από λίγο καιρό, ότι άγνωστοι, επέδραμαν νύχτα στον πορτοκαλεώνα τους στην θέση “Ρογγιά” του Δρυμού Βόνιτσας και “τρύγησαν” ολόκληρη της παραγωγή των τρίχρονων δένδρων τους, που ήταν 2 με 3 τόνους πορτοκαλιών “βαλέντσια”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις