Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκότωσαν σκύλο Πάργα: Νέα κτηνωδία
ΕΛΛΑΔΑ

Σκότωσαν σκύλο Πάργα: Νέα κτηνωδία

Σκότωσαν σκύλο Πάργα: Πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο μπροστά σε παιδιά

Μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών που έκαναν προπόνηση, άγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στο χωριό Βαλανιδορράχη, του Δήμου Πάργας. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν φιλόζωοι της περιοχής, οι οποίοι επίσης τονίζουν, ότι το νεκρό ζώο εντοπίστηκε περίπου ενάμισι χιλιόμετρο μακριά από το σημείο όπου πυροβολήθηκε.

Οπως μεταφέρει το epiruspost.gr, από τους φιλόζωους κλήθηκε η Αστυνομία η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για το αποτρόπαιο περιστατικό. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Καναλακίου, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε σημαντικά στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη. Σημειώνεται ότι με την αλλαγή της νομοθεσίας η θανάτωση ζώου αποτελεί κακούργημα.

Γρεβενά: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την κτηνωδία με τα τεμαχισμένα άλογα

Τη διενέργεια άμεσης έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών της άγριας θανάτωσης τεσσάρων αλόγων στην περιοχή της Σαμαρίνας Γρεβενών διέταξε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, αρμόδια για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των υπευθύνων εισαγγελέων σε θέματα προστασίας ζώων. Ειδικότερα, στην παραγγελία της, που απέστειλε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών η κ. Μασούρα αναφέρει: «Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στις δέουσες νόμιμες ενέργειες προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων και εντοπισμό των δραστών σχετικά με την θανάτωση των τεσσάρων (4) αλόγων στην περιοχή Σαμαρίνας Γρεβενών. Ακολούθως να μας ενημερώσετε σχετικά».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, άγνωστοι πυροβόλησαν, σκότωσαν και τεμάχισαν τέσσερα άλογα στην περιοχή Χελιμόδι της Σαμαρίνας Γρεβενών. Τα άλογα βρέθηκαν νεκρά στις 17 Ιανουαρίου 2024 από τον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα πρωτοφανές περιστατικό και σημείωσε ότι τα άλογα βρίσκονταν σε δημοτικό βοσκοτόπι. Σημειώνεται πως ο ιδιοκτήτης έχει 25 άλογα, εκ των οποίων τα τέσσερα βρέθηκαν θανατωμένα και το ένα αγνοείται. Η εκτίμηση του ιδιοκτήτη είναι πως τεμάχισαν τα άλογα για να πάρουν το κρέας τους και να το πουλήσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις