Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου
ΕΛΛΑΔΑ

Η σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου

Με ψεύτικο προφίλ 13χρονης, δύο 17χρονοι εκβίασαν 41χρονο που απέστειλε βίντεο ερωτικού περιεχομένου

Δύο 17χρονοι με ψεύτικο προφίλ δήθεν 13χρονης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης παρέσυραν σε ραντεβού 41χρονο με σκοπό να τον εκβιάσουν και να του αποσπάσουν χρήματα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος τον απείλησαν ότι αν δεν καταβάλει το ποσό θα ενημέρωναν την αστυνομία για βιντεοληπτικό υλικό ερωτικού περιεχομένου που είχε αποστείλει όπως πίστευε στην 13χρονη. Σε βάρος του 41χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους, ενώ σε βάρος των 17χρονων για εκδικητική πορνογραφία και εκβίαση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένα σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή δύο 17χρονων και ενός 41χρονου, στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής, έφερε στο φως μία από τις σκοτεινές πλευρές του διαδικτύου και των παγίδων, που μπορεί κάποιες φορές να κρύβει. Ο 41χρονος, βάσει των στοιχείων της Αστυνομίας είχε φθάσει εκεί για να συναντήσει ένα κορίτσι, 13 ετών, το οποίο πίστευε ότι βρισκόταν πίσω από σχετικό προφίλ στο  Instagram,  με το οποίο πίστευε, επίσης, ότι είχε συνομιλήσει και κλείσει το ραντεβού! Μάλιστα, κατηγορείται ότι είχε αποστείλει στην ανήλικη και βιντεοληπτικό υλικό ερωτικού περιεχομένου.

Αντί, όμως, για την 13χρονη, είδε μπροστά του δύο 17χρονους, οι οποίοι και ήταν αυτοί, που είχαν δημιουργήσει στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης το ψεύτικο προφίλ. Αποκλειστικός σκοπός τους ήταν με «δόλωμα» την ανύπαρκτη 13χρονη, να προσελκύσουν «ενδιαφερόμενους» και με στοιχείο επιβαρυντικό το βίντεο να εκβιάσουν, προκειμένου να μην ειδοποιήσουν την Αστυνομία και να υφαρπάξουν χρήματα!

Έφτασε η Αστυνομία

Με το ξέσπασμα του επεισοδίου,  καθώς ο 41χρονος αρνήθηκε να καταβάλει χρήματα στους ανήλικους, ώρα 6 και 30 το απόγευμα και ενώ στην πλατεία πηγαινοέρχονταν πολλοί πολίτες, ειδοποιήθηκαν και έφθασαν αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφαλείας της Αγίας Παρασκευής. Οδηγήθηκαν όλοι στην έδρα της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου σχηματίστηκαν δικογραφίες και κατά των τριών.

Κατά του 41χρονου για «απρόσφορη απόπειρα σε προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους» και στους 17χρονους  για «εκδικητική πορνογραφία και εκβίαση κατά συναυτουργία». Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας οι ανήλικοι δημιούργησαν λογαριασμό στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Instagram , υποδυόμενοι 13χρονη  και συνομίλησαν ηλεκτρονικά με τον 41χρονο, ο οποίος διατηρεί λογαριασμό στην ίδια σελίδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ιδού τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ: «Ειδικότερα, δύο 17χρονοι δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ με στοιχεία 13χρονης σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και απέκτησαν επαφή με υπαρκτό προφίλ 41χρονου χρήστη της πλατφόρμας. Αφού οι δύο πλευρές συνομίλησαν για μικρό χρονικό διάστημα, ο 41χρονος απέστειλε στην υποτιθέμενη 13χρονη, οπτικοακουστικό υλικό γενετήσιου χαρακτήρα και δρομολογήθηκε συνάντηση απογευματινές ώρες,  στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Στο ραντεβού εμφανίστηκαν οι δύο 17χρονοι διαχειριστές του ψεύτικου λογαριασμού, ακολούθησε επεισόδιο, κλήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και προσήχθησαν στην ανωτέρω υπηρεσία».

Σύμφωνα με τον 41χρονο, οι δύο 17χρονοι αφού τον ενημέρωσαν για το υλικό που έχουν στην κατοχή τους, απαίτησαν χρηματικό ποσό προκειμένου να μην ενημερώσουν την αστυνομία. Επομένως, οι νεαροί συνελήφθησαν για εκδικητική πορνογραφία και εκβίαση κατά συναυτουργία». Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο του 41χρονου και απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τη διερεύνηση του. Με εντολή της εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ η δικογραφία όταν ολοκληρωθεί θα υποβληθεί αρμοδίως και θα δρομολογηθεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις