Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άρης – Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες άφησαν τους κιτρινόμαυρους στο -8
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης – Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες άφησαν τους κιτρινόμαυρους στο -8

Άρης - Ολυμπιακός: Οι δηλώσεις των δύο προπονητών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (21/1) ο Άρης υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για την 19η αγωνιστική της Super League στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι Πειραιώτες πήραν το διπλό νικώντας με σκορ 1-2 αφήνοντας πίσω τον Άρη 8 βαθμούς πίσω. Να σημειωθεί ότι, ο Ολυμπιακός έχει -1 βαθμό από Απόφαση Ομοσπονδίας.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές αλλαγές, καθώς έρχονταν από παιχνίδια Κυπέλλου που οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φρόντισε να δείξει πως διαθέτει το πάνω χέρι. Προσπαθούσε να γίνει απειλητικός, αναπτυσσόμενος κυρίως από τα δεξιά, και δεν άφηνε στους κίτρινους το περιθώριο να γίνουν επικίνδυνοι.

Στο 17ο λεπτό οι Πειραιώτες πήραν και το προβάδισμα. Ο Ροντινέι έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Χουτεσιώτης βγήκε, χωρίς να απομακρύνει, με τον Ναβάρο με το κεφάλι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Δεν πέρασε πολλή ώρα και ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του.

Στο 20′ ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Φαμπιάνο στον Ναβάρο μέσα στην περιοχή. Ο Ροντινέι ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τον Χουτεσιώτη στην άλλη πλευρά και το 2-0 για τους ερυθρόλευκους ήταν γεγονός. Ο Άρης στο πρώτο 45λεπτο δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να απειλεί. Στο 28′ ο Αλεξανδρόπουλος είχε τελική εκτός περιοχής, όπως και λίγο αργότερα ο Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έδειξε τις δυνατότητές τους και στο 43ο λεπτό, όταν ντρίμπλαρε ωραία τον Ρόουζ, μπήκε στην περιοχή, εκτέλεσε, αλλά ήταν άστοχος.

Δεύτερο ημίχρονο

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Άρης μπήκε λίγο πιο επιθετικά, είχε μία τελική με τον Μορόν στο 46′, αλλά δεν είχε διάρκεια. Ο Ολυμπιακός διαχειριζόταν το προβάδισμά του, στο 56′ απείλησε με σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς, όπως και στο 60′ με τον Κίνι.

Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να μην αφήνουν τους κίτρινους να αντιδράσουν και όποτε τους δινόταν η ευκαιρία, έγραφαν και κάποια τελική, όπως συνέβη στο 81ο λεπτό με μακρινό σουτ του Καρβάλιο, από το οποίο κέρδισε κόρνερ. Ο Άρης όμως κατάφερε να μπει στο παιχνίδι στο 90+1′ μειώνοντας.

Ο Νταρίντα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Ζαμόρα ακούμπησε λίγο την μπάλα, η οποία βρήκε στον Κίνι και κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, άλλη αλλαγή στο σκορ δεν υπήρξε.

Οι δηλώσεις του Άκη Μάντζιου

Για το ματς και ότι ο Άρης αντέδρασε στο φινάλε: “Το βρήκαμε αργά το γκολ. Δεχθήκαμε ένα εύκολο γκολ στην αρχή του παιχνιδιού και ένα πέναλτι εφεύρεση. Το 2-0 μας αποσυντόνισε κάναμε πολλά λάθη και δε διεκδίκησαμε το ματς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάποιοι παίκτες δεν είχαν ενέργεια και δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε το ματς. Πρέπει να ξεκουραστούμε για το επόμενο παιχνίδι για το Κύπελλο”.

Για τη συνέχεια και πώς θα επηρεάσει την ομάδα: “Προχωράμε, δε μένουμε σε αυτή την εμφάνιση. Να δούμε τι κάναμε στο παιχνίδι, γιατί κάναμε τόσα πολλά λάθη και θα προχωρήσουμε”.

Οι δηλώσεις του Καρβαλιάλ

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ μίλησε αρχικά για τις αλλαγές, την έδρα αλλά και το πόσο σημαντική ήταν η νίκη, λέγοντας: “Είμαστε πιο ενωμένοι, κάθε φορά και πιο ανταγωνιστικοί. Η διαφορά σε αυτό το παιχνίδι ήταν ότι σκοράραμε και κερδίσαμε αυτοπεποίθηση. Ήταν μία δύσκολη νίκη κόντρα σε μία ομάδα, η οποία στην έδρα της έχει νίκησει ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Είχαμε κατοχή σε πολύ καλό επίπεδο. Ο Ναβάρο και ο Μασούρας είχαν παίξει 120 λεπτά. Ο Σωτήρης (Αλεξανρόπουλος) είχε κάποιες ενοχλήσεις στα πλευρά Υπήρχε κούραση. Στο πρώτο μέρος ήμασταν κυριαρχικοί, όμως στο δεύτερο μέρος δεν καταφέραμε να απειλήσουμε και διαχειριστήκαμε πολύ σωστά το σκορ”.

Για τον Ροντινέι: “Δεν δίκαιο να μιλήσουμε συγκεκριμένα για τον παίκτη. Όλη η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά, ώστε ο Ροντινέι να καταφέρει ν’ αποδώσει πολύ καλά”.

Στη συνέχεια, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο σωστό διάβασμα του Άρη υποστηρίζοντας ότι ήταν το στοιχείο που έπαιξε ρόλο. “Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο ο οποίος είναι αποτελεσματικός στην έδρα του. Διαβάσαμε σωστά το παιχνίδι και νικήσαμε δίκαια”, είπε και ρωτήθηκε για τη φάση του πέναλτι. “Δεν έχω δει ριπλέι αλλά οι συνεργάτες μου, μου είπαν ότι ήταν πέναλτι”, απάντησε.

Σε ερώτηση για την απόδοση του Ζέλσον Μαρτίνς και το γεγονός ότι άφησε θετική (πρώτη) εντύπωση στο πρώτο ημίχρονο, είπε. “Δεν μας ξένισε το γεγονός ότι έκανε καλύτερο πρώτο ημίχρονο σε σχέση με το δεύτερο καθώς είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε καιρό να αγωνιστεί. Γενικώς θέλω να ευχαριστήσω τον τεχνικό διευθυντή μας, Πέδρο Άλβες για την επιλογή όπως και τις υπόλοιπες επιλογές καθώς θεωρώ ότι είναι παίκτες οι οποίοι θα μας βοηθήσουν”.

Η βαθμολογία

Η βαθμολογία για την Super League παραμένει στάσιμη με τον ΠΑΟΚ να είναι πρώτος και τον Παναθηναϊκό να είναι ισοβάθμια με τους ασπρόμαυρους. Αναλυτικά η βαθμολογία είναι η εξής:

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες (21/1)

Βόλος – ΠΑΟΚ (1-5)

Ατρόμητος – ΑΕΚ (0-5)

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (2-0)

Τα αποτελέσματα (20/1)

ΠΑΣ Λαμία – Κηφισιά (4-1)

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανσερραϊκός (0-2)

ΟΦΗ – Παναιτωλικός (1-0)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις