Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κέικ λεμόνι χωρίς μίξερ: Εύκολη συνταγή, γρήγορο στην προετοιμασία, υπέροχο στη γεύση
PLUS

Κέικ λεμόνι χωρίς μίξερ: Εύκολη συνταγή, γρήγορο στην προετοιμασία, υπέροχο στη γεύση

Κέικ λεμόνι χωρίς μίξερ: Σαββατοκύριακο, ώρα για γλυκό!

Ένα πανεύκολο κέικ λεμόνι, που δεν χρειάζεται μίξερ. Το προετοιμάζουμε σε λίγα μόνο λεπτά και το απολαμβάνουμε αρκετές μέρες, αφού με το ελαιόλαδο κρατιέται μαλακό και δεν ξεραίνεται. Φυσικά δεν λείπει το απλό αλλά υπέροχο γλάσο να προσθέσει έξτρα φρεσκάδα και γλυκιά λεμονάτη γεύση. (Εικόνες αρχείου) Το αποτέλεσμα είναι ένα λίγο πιο θρυμματιστό κέικ, με πιο χοντρό ψίχουλο, αλλά μαλακό και απίστευτα εύγεστο. Το ελαιόλαδο ταιριάζει φυσικά απόλυτα με το λεμόνι, και εφόσον χρησιμοποιήσουμε κάποιο απαλό, δεν καλύπτει την ντελικάτη γεύση του. Κέικ λεμόνι δεν υφίσταται χωρίς γλάσο λεμονιού, οπότε και το περιχύνουμε με το μαγικό μείγμα άχνης-λεμονιού που αν δε με σταματήσει κάποιος μπορώ να το φάω με το κουτάλι. Όλο.

Εύκολο κέικ λεμόνι λοιπόν, γρήγορο στην προετοιμασία και υπέροχο στη γεύση.

Υλικά

300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

220γρ ζάχαρη λευκή

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/4 κ.γ. αλάτι

180ml ελαιόλαδο, απαλό σε γεύση

4 αυγά

60ml χυμός λεμονιού φρεσκοστιμμένος

1 κ.σ. + 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού (από 1 μεγάλο λεμόνι)

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο

140γρ ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. χυμός λεμονιού φρεσκοστιμμένος

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (180C αντιστάσεις). Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι των 25cm και το στρώνουμε με λαδόκολλα έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες στις μεγάλες πλευρές (αργότερα θα τραβήξουμε το κέικ να το ξεφορμάρουμε).

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι.

Βήμα 3

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το ελαιόλαδο, τα αυγά, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη βανίλια. Μεταφέρουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και «διπλώνουμε» με μαρίζ μέχρι να μη βλέπουμε πια αλεύρι (όχι παραπάνω).

Βήμα 4

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 55-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι από σουβλάκι που θα μπήξουμε στη μέση του κέικ. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά, και μετά ξεφορμάρουμε τραβώντας προς τα πάνω τις άκρες της λαδόκολλας και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε σχάρα.

Βήμα 5

Για να φτιάξουμε το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με τη μια κουταλιά χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε όσο ακόμα χυμό χρειάζεται για να γίνει το γλάσο τόσο υδαρές όσο χρειάζεται για να το περιχύσουμε στο κρύο κέικ.

www.thefoodiecorner.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις