Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Νέο κύμα απολύσεων στην Google – “Πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο κύμα απολύσεων στην Google – “Πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις”

To 2023, η Google έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο που προέβλεπε την κατάργηση περίπου 12.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, ήτοι λίγο πάνω από το 6% του δυναμικού της

Ο γενικός διευθυντής της Google, Σουντάρ Πιτσάι, ανέφερε, σε ένα εσωτερικό έγγραφο, πως ο όμιλος θα προχωρήσει σε νέα περικοπή θέσεων εργασίας φέτος, έπειτα από ένα πρώτο κύμα απολύσεων το 2023. Ο επικεφαλής του κολοσσού της τεχνολογίας διευκρίνισε πως αυτό το κύμα καταργήσεων θέσεων απασχόλησης δεν θα είναι “του ίδιου εύρους με τις μειώσεις τον περασμένο χρόνο” και δεν θα αφορά όλες τις ομάδες της θυγατρικής εταιρείας Alphabet, σύμφωνα με ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στις αρχές του 2023, η Google έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο που προέβλεπε την κατάργηση περίπου 12.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, ήτοι λίγο πάνω από το 6% του δυναμικού της, προκειμένου να το προσαρμόσει έπειτα από δύο χρόνια φρενήρους ανάπτυξης στη μετά την πανδημία εποχή. Ο όμιλος αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις φέτος, ιδίως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, εξήγησε ο Σαντάρ Πιτσάι. “Προκειμένου να απελευθερώσουμε τα μέσα για να πραγματοποιήσουμε αυτές τις επενδύσεις, πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις”, έγραψε αναφερόμενος στο θέμα της κατάργησης των θέσεων εργασίας.

“Πολλές από αυτές τις αλλαγές έχουν ήδη ανακοινωθεί” εσωτερικά, στις ομάδες τις οποίες αφορούν, συνέχισε ο γενικός διευθυντής, προσθέτοντας πως επιπλέον προσαρμογές θα μπορούσαν να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του έτους. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023, η Alphabet απασχολούσε περίπου 182.000 υπαλλήλους, ήτοι περίπου 7.800 λιγότερους σε σύγκριση με τα τέλη του 2022, βάσει εγγράφων που δημοσίευσε ο όμιλος. Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ, η Google απέλυσε 1000 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις