Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός Κύμη – 4,8 ρίχτερ: Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κύμη – 4,8 ρίχτερ: Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική

Σεισμός Κύμη - 4,8 ρίχτερ: Στα 24 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Κύμης το επίκεντρο, στα 14,6 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό

Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε γύρω στις 4:15 το μεσημέρι με επίκεντρο στα 24 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Κύμης και εστιακό βάθος στα 14,6 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.  Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε διάφορα σημεία της Αττικής, ενώ λίγο αργότερα καταγράφηκαν και νέες, ασθενέστερες δονήσεις: 2,4 Ρίχτερ στις 4:24, στα 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικα της Κύμης και 3,1 Ρίχτερ στις 4:33 στα 21 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Κύμης.  Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, η δόνηση καταγράφηκε σε μια περιοχή γνωστή για τη σεισμικότητά της.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας είπε στην ΕΡΤ πως «δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό». «Ο σεισμός προήλθε από το θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κύμης, μεταξύ Σκύρου και Κύμης. Έγινε έντονα αισθητός και στην Αττική, ιδίως σε μεγάλες κατασκευές. Δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου.Έχει ιστορικό η περιοχή αλλα συνήθως περιορίζεται η γύρω από αυτή, η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι θαλάσσια και αραικατοικημένη» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας. Το Ευρωμεσογειακό έδωσε τον σεισμό στα 4,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 22 χιλιόμετρα οανατολικά της Κύμης και το εστιακό βάθος στα 14 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις