Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Διαδηλώσεις αστυνομικών Γαλλία – Ολυμπιακοί Αγώνες: Διεκδικούν μπόνους και καλύτερες συνθήκες εργασίας
ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις αστυνομικών Γαλλία – Ολυμπιακοί Αγώνες: Διεκδικούν μπόνους και καλύτερες συνθήκες εργασίας

Αστυνομικοί - Γαλλία: Είχε προηγηθεί ενημερωτικό σημείο από το υπουργείο Εσωτερικών προς ένα από τα συνδικάτα

Οι αστυνομικοί στη Γαλλία απέχουν από τα καθήκοντά τους και προχωρούν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ενώ κήρυξαν «Μαύρη Πέμπτη» τη σημερινή στη χώρα. Αρκετά συνδικάτα αστυνομικών, ανάμεσά τους και τα δύο μεγαλύτερα: η Alliance και η Unsa Police Nationale, διεκδικούν για τα μέλη τους μπόνους έως και 2.000 ευρώ και εγγυήσεις ότι θα πάρουν άδεια το καλοκαίρι, καθώς και διαβεβαιώσεις για υποστήριξη παιδικής μέριμνας.

Είχε προηγηθεί ενημερωτικό σημείο από το υπουργείο Εσωτερικών προς ένα από τα συνδικάτα, σύμφωνα με το οποίο κάθε αστυνομικός στη Γαλλία θα επιστρατευτεί από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν θα έχει το δικαίωμα να πάρει άδεια το διάστημα αυτό. Οι Γάλλοι αστυνομικοί θα μπορούν να λείψουν για μόλις δέκα ημέρες από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου – πλην της προαναφερθείσης περιόδου -, αλλά το υπόλοιπο διάστημα θα είναι στις δουλειές τους. Πολλοί αστυνομικοί από άλλες περιφέρειες της Γαλλίας θα μεταφερθούν στο Παρίσι στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και ζητούν διαβεβαιώσεις ότι θα είναι εξασφαλισμένη η στέγασή τους και συγκεκριμένο το ωράριο εργασίας τους.

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών

Εκπρόσωποι συνδικάτων έχουν συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, πηγή από το περιβάλλον του οποίου επεσήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα υποστήριξης για τους αστυνομικούς. Η ίδια πηγή χαρακτήρισε «εποικοδομητικές» τις μέχρι τώρα συνομιλίες για τις αμοιβές των αστυνομικών, αλλά το συνδικάτο Alliance χαρακτήρισε τις σημερινές κινητοποιήσεις ένα πρώτο βήμα, προειδοποιώντας ότι ίσως ακολουθήσουν κι άλλες καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις