Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γέννησε στο ασθενοφόρο: Δεν πρόλαβε να φτάσει στο νοσοκομείο
ΕΛΛΑΔΑ

Γέννησε στο ασθενοφόρο: Δεν πρόλαβε να φτάσει στο νοσοκομείο

Γέννησε στο ασθενοφόρο: Το κοριτσάκι γεννήθηκε μέσα σε ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Μέσα σε ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» γεννήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ένα κοριτσάκι στο Ηράκλειο Κρήτης. Το ασθενοφόρο έσπευσε μετά από κλήση που έγινε στο ΕΚΑΒ, το οποίο κάλεσε την Κινητή Ιατρική Μονάδα του Οργανισμού, για να παραλάβει μια έγκυο που βρισκόταν στην 39η εβδομάδα της κύησης. Σύμφωνα με ανάρτηση του «Χαμόγελου του Παιδιού», η γυναίκα παρελήφθη και κατά την μεταφορά προς το νοσοκομείο, «έσπασαν τα νερά και δεν άργησε με την βοήθεια των πιστοποιημένων διασωστών του Οργανισμού να γεννηθεί ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Η μαμά απόλυτα συνεργάσιμη συγκινήθηκε και μας ευχαρίστησε λέγοντας μας “αν δεν ήσασταν εσείς τι θα γινόταν;”». Μαμά και παιδί διακομίστηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου και χαίρουν άκρας υγείας.

Έγκυος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από την Κάρπαθο, αλλά γέννησε στο ασθενοφόρο

Επείγουσα αεροδιακομιδή, λόγω επιπλοκών της εγκυμοσύνης, χρειάστηκε μία γυναίκα από την Κάρπαθο, η οποία τελικά γέννησε μέσα στο ασθενοφόρο, 10 λεπτά πριν φτάσει σε νοσοκομείο της Αττικής. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής, όταν το ΕΚΑΒ εκλήθη για επείγουσα αεροδιακομιδή εγκύου με επιπλοκές από την Κάρπαθο. Λόγω της κακοκαιρίας δεν κατέστη δυνατό το αεροσκάφος να προσγειωθεί στη Ρόδο, αλλά ούτε και στην Κρήτη. Ακολούθως, το αεροσκάφος C-27 κατευθύνθηκε προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επιχειρώντας προσγείωση χωρίς επιτυχία.

Αεροδιακομιδή ζωής για την έγκυο

Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», όπου ενεργοποιήθηκε το ιατρείο του ΕΚΑΒ και σταθεροποίησε την έγκυο. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής της το Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», η γυναίκα έφερε στον κόσμο το υγιέστατο κοριτσάκι. Όπως είπαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, επρόκειτο για μια από τις πιο δύσκολες αποστολές λόγω του καιρού. «Ήταν ακραίο. Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε την μητέρα και να την ετοιμάσουμε για το χαρμόσυνο γεγονός. Ήταν πολύ δύσκολο να την ηρεμήσουμε και δεν ξέραμε που να προσγειωθούμε», ανέφεραν. Τα εύσημα στους διασώστες του ΕΚΑΒ απένειμε και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις