Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Βάνα Μπάρμπα – μητέρα: Βλέπω αυτή τη δωρική γυναίκα, την Ηπειρώτισσα, να γίνεται μωρό
LIFESTYLE

Βάνα Μπάρμπα – μητέρα: Βλέπω αυτή τη δωρική γυναίκα, την Ηπειρώτισσα, να γίνεται μωρό

Βάνα Μπάρμπα - μητέρα: «Μου κόβει τη ψυχή» πρόσθεσε

Η Βάνα Μπάρμπα αναφέρθηκε στη μητέρα της και στην άνοια που αντιμετωπίζει, καθώς ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου. Στην αρχή είπε: «Η μητέρα μου έχει άνοια. Βλέπω αυτή τη δωρική γυναίκα, την Ηπειρώτισσα, να γίνεται μωρό και αυτό με συγκλονίζει, γι’ αυτό θέλω να το κάνω και στο θέατρο και πόσοι άνθρωποι το περνάνε. Για αυτό ασχολούμαι με τα θέματα ψυχικής υγείας δωρεάν για το κοινό. Μου κόβει τη ψυχή».

«Φοβάμαι πάρα πολύ, φοβάμαι τα γηρατειά, είναι ένα τεράστιο κομμάτι μιλάμε για ανθρώπους… Υπάρχουν τα κέντρα ημέρας της ψυχοθεραπείας και της γεροντικής ηλικίας, δηλαδή η Ευρώπη έχει να μας δείξει πολλά, Δανία, Σουηδία. Οι γυναίκες μετά τα 60-65, πρέπει να υπάρχουν τα καφενεία, οι άνθρωποι συγκεντρώνονται, πόσοι άνθρωποι είναι μόνοι τους κλεισμένοι σε ένα διαμέρισμα. Όταν ήμουν στο νοσοκομείο άκουγα τις κραυγές των ανθρώπων άνωτων 70 ετών κι έκλαιγα. Έβλεπα την μανούλα μου και έλεγα “πού θα πάει, μπορείς να αφήσεις έναν άνθρωπο να πάει στο ίδρυμα;”. Όλοι βλέπουμε το τώρα, “είμαστε θεές, είμαστε υπέροχοι”. Δεν είναι έτσι. Υπάρχει το αύριο και είναι σκληρό».

Έπειτα είπε: «Γι’ αυτό έχω αποφασίσει μέσα από τις δράσεις μου να ασχοληθώ πάρα πολύ με τη γυναίκα που είναι μόνη, με την τρίτη ηλικία, με τα θέματα ψυχικής υγείας». Για το αν έχει νιώσει ποτέ μόνη της, η Βάνα Μπάρμπα απάντησε: «Δεν νιώθω μόνη γιατί έχω κάθε ημέρα την αγάπη του κόσμου. Προχθές δάκρυσα όταν βγήκα από το νοσοκομείο και είδα τη μητέρα μου ένιωσα ένα σοκ, είπα: “Θεέ μου πρέπει να με κρατήσεις δυνατή για να μπορέσω να την βοηθήσω”. Έχω χάσει και την αδελφή μου, πρέπει να είμαι εκεί».






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις