Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κέιτ Μίντλετον υγεία: Άφαντη εδώ και 23 ημέρες η πριγκίπισσα της Ουαλίας
ΚΟΣΜΟΣ

Κέιτ Μίντλετον υγεία: Άφαντη εδώ και 23 ημέρες η πριγκίπισσα της Ουαλίας

Βασιλικό σοκ στη Βρετανία: Τι τρέχει με την Κέιτ Μίντλετον -Υπεβλήθη σε πολύ σοβαρό χειρουργείο στην κοιλιά

Βασιλικό σοκ στη Βρετανία, σήμερα με το παλάτι να ανακοινώνει αφενός ότι η Κέιτ Μίντλετον υπεβλήθη σε πολύ σοβαρό χειρουργείο στην κοιλιά και λίγο αργότερα να ανακοινώνει ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα υποβληθεί σε επέμβαση για διογκωμένο προστάτη. Οι δύο ανακοινώσεις του βρετανικού παλατιού ήρθαν με διαφορά ακριβώς 90 λεπτών. Ωστόσο, εικάζουν τα βρετανικά ΜΜΕ ότι δεν ήταν προγραμματισμένο να βγουν και οι δύο σήμερα και ότι μιλάμε για δύο διαφορετικές καταστάσεις. Η Κέιτ Μίντλετον υπεβλήθη χθες σε ένα σοβαρό προγραμματισμένο χειρουργείο και προφανώς το επιτελείο της είχε αποφασίσει εκ των προτέρων να το ανακοινώσει μια ημέρα μετά.

Επίσης στην ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν επιθυμεί να μοιραστεί περαιτέρω λεπτομέρειες και θέλει να κρατήσει ιδιωτικά τα προσωπικά της δεδομένα για την υγεία της. Από την άλλη πλευρά, σε ότι αφορά τον βασιλιά Κάρολο τα βρετανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι το παλάτι αναγκάστηκε να εκδώσει σήμερα την ανακοίνωση, καθώς οι γιατροί συνέστησαν σήμερα στον βασιλιά Κάρολο να ακυρώσει τις βασιλικές του υποχρεώσεις που είχε προγραμματίσει για αύριο και μεθαύριο. Σε αντίθεση με την Κέιτ πάντως ο Κάρολος προχώρησε σε λεπτομέρειες για την υγεία του θέλοντας προφανώς να ευαισθητοποιήσει και άλλους άνδρες να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο προστάτη. Το θέμα της υγείας των δύο ανώτερων βασιλικών μελών, του βασιλιά και του πλέον αγαπημένου προσώπου της οικογένειας, της Κέιτ, πάντως έχει προκαλέσει σοκ στους Βρετανούς που βρέθηκαν σήμερα προ διπλής εκπλήξεως.

Τι τρέχει με την Κέιτ Μίντλετον

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε χθες μια πολύ σοβαρή επέμβαση στην κοιλιά και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ θα απέχει από τα βασιλικά καθήκοντα και τις δημόσιες εμφανίσεις για τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες, μέχρι το Πάσχα. «Με βάση τις τρέχουσες ιατρικές συμβουλές, είναι απίθανο να επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις μέχρι και μετά το Πάσχα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα βρετανικά μέσα αναφέρουν ότι το Παλάτι του Κένσινγκτον διευκρίνισε, μετά την πρώτη του ανησυχητική ανακοίνωση, ότι η επέμβαση ήταν επιτυχημένη και ότι δεν πρόκειται για καρκίνο. Σε κάθε περίπτωση γίνεται ωστόσο αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο.

Οπως αναφέρει το BBC, είναι σαφές από το χρονικό διάστημα που αναμένεται να μείνει η Κέιτ Μίντλετον στο νοσοκομείο και από τον τόνο της ανακοίνωσης που εξέδωσε το παλάτι ότι η κατάσταση της υγείας της είναι σοβαρή. Και συνεχίζει το βρετανικό μέσο, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, αναφέροντας ότι «πολλές ήσσονος σημασίας παθήσεις μπορούν να χειρουργηθούν και ο ασθενής να επιστρέψει στο σπίτι του αμέσως μετά». Βασιλικές πηγές δεν ήθελαν να πουν αν πρόκειται για κάτι που μπορεί να την επηρεάσει μακροπρόθεσμα ή αν θα έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Σε δήλωση από το παλάτι ανέφερε ότι η πριγκίπισσα «εκτιμά το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η δήλωση» και τόνισε ότι θέλει τα προσωπικά της ιατρικά στοιχεία να παραμείνουν ιδιωτικά. Και συνεχίζει: «Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο μια κατάσταση κανονικότητας για τα παιδιά της». Το παλάτι, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, είπε ότι δεν θα παρέχει περαιτέρω ενημερώσεις για την υγεία της πριγκίπισσας, παρά μόνο αν υπάρχουν σημαντικές νέες πληροφορίες.

Ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες

Η Telegraph αναφέρει ότι το παλάτι του Κένσινγκτον δεν αποκλείει να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το χειρουργείο της πριγκίπισσας εν ευθέτω χρόνω. Πηγές σημείωσαν ότι πρόκειται για ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες της πριγκίπισσας και άρα είναι αποκλειστικά δικό της θέμα. Ωστόσο, πιστεύεται ότι όταν και εφόσον είναι έτοιμη να μιλήσει γι’ αυτό, μπορεί να επιλέξει να το κάνει.

Η Κέιτ Μίντλετον, πάντως, δεν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και το πρόβλημα υγείας δεν ήταν κάτι που προέκυψε το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά κάτι που διαπιστώθηκε το τελευταίο διάστημα. Η Μίντλετον είχε παραστεί σε πλήθος βασιλικών υποχρεώσεων τον περασμένο Δεκέμβριο και δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ήταν αδιάθετη κατά τις δημόσιες εμφανίσεις της, επισημαίνει το BBC. Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση ήταν τα περασμένα Χριστούγεννα. Εκτοτε δεν εμφανίστηκε δημοσίως.

Φρουρά έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η Μίντλετον

H Kέιτ Μίνλτετον χειρουργήθηκε στo London’s Clinic, κοντά στο Regent’s Park στο κεντρικό Λονδίνο, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο ανεξάρτητο ιδιωτικό νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου. Για την Telegraph πάντως η επιλογή του συγκεκριμένου νοσοκομείου από την πριγκίπισσα αποτέλεσε έκπληξη, καθώς τις τρεις φορές που στο παρελθόν είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της λόγω υπερέμεσης κύησης, είχε εισαχθεί σε άλλο νοσοκομείο -το ίδιο και τις τρεις φορές- της βρετανικήε πρωτεύουσας.

Τηλεοπτικές κάμερες και δημοσιογράφοι ήδη έχουν συγκεντρωθεί στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου μετά την ανακοίνωση το απόγευμα της Τετάρτης που σόκαρε τους Βρετανούς. Αρκετοί αστυνομικοί έχουν επίσης πάρει διακριτικά θέσεις στους δρόμους που περιβάλλουν το νοσοκομείο.

Ανάρρωση στο σπίτι για δύο με τρεις μήνες

Μόλις πάρει εξιτήριο, η πριγκίπισσα αναμένεται να αναρρώσει στο σπίτι στο κάστρο Γουίνδσορ. Kέιτ και Γούλιαμ, όπως επισημαίνει ο Guardian δεν πρόκειται να κάνουν κάποιο επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό το επόμενο διάστημα. Πέρα από την Κέιτ και ο Γουίλιαμ αναμένεται να αναβάλλει τις βασιλικές του υποχρεώσεις για όσο διάστημα η Κέιτ νοσηλεύεται καθώς και κατά το πρώτο διάστημα της επιστροφής της στο σπίτι. Οι γονείς της, Κάρολ και Μάικλ Μίντλετον, και τα αδέρφια της, Πίπα και Τζέιμς Μίντλετον, πρόκειται να στηρίξουν την ανάρρωσή της στο σπίτι του βασιλικού ζεύγους στο κάστρο Γουίνδσορ.

Τα τρία παιδιά του ζευγαριού θα συνεχίσουν να πηγαίνουν κανονικά, όπως εκτιμάται ότι έγινε χθες και σήμερα, στο σχολείο για να κυλούν τα πράγματα «όσο πιο φυσιολογικά γίνεται» για εκείνα. Ο βασιλικός ειδικός Phil Dampier είπε στο Fabulous: «Ο Γουίλιαμ θα είναι ο βράχος της Κέιτ όσο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, αλλά και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα της προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους. Στο σπίτι ο Γουίλιαμ θα φροντίζει τα παιδιά, αλλά φυσικά τον βοηθάει επιδέξια η Ισπανίδα νταντά των παιδιών Μαρία Μποράλο που ήταν πάντα εκεί για αυτά. Την αγαπούν όλοι πολύ και τα παιδιά είναι σε ασφαλή χέρια».

Η τελευταία εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα εθεάθη τελευταία φορά να εκτελεί βασιλικά καθήκοντα με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις στην εκκλησιαστική λειτουργία της ημέρας των Χριστουγέννων στο Σάντριγχαμ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις