Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Σοφία Βεργκάρα: «Το στήθος μου άνοιξε πολλές πόρτες, αλλά είμαι ακόμα εδώ γιατί δουλεύω σκληρά»
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σοφία Βεργκάρα: «Το στήθος μου άνοιξε πολλές πόρτες, αλλά είμαι ακόμα εδώ γιατί δουλεύω σκληρά»

Σοφία Βεργκάρα: «Οι δυναμικές γυναίκες είναι της μόδας τώρα, αλλά πριν από 12 χρόνια δεν ήταν τόσο πολύ».

Γνωστή από τον ρόλο της αξέχαστης Gloria Pritchett στο «Modern Family» και όχι μόνο, η 51χρονη Κολομβιανή ηθοποιός ήταν επίσης παραγωγός της σειράς «Griselda», στην οποία υποδύεται μια αιμοσταγή έμπορο ναρκωτικών και μητέρα που έφυγε από την Κολομβία και δημιούργησε ένα καρτέλ στο Μαϊάμι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα El Pais αναφορικά με την εν λόγω σειρά, η Σοφία Βεργκάρα υπήρξε παραπάνω από αποκαλυπτική.

Στην ταινία «Griselda», υποδύεστε την Griselda Blanco, ένα «αφεντικό» που διακινεί ναρκωτικά. Τι σας τράβηξε στην ιστορία;

«Οι δυναμικές γυναίκες είναι της μόδας τώρα, αλλά πριν από 12 χρόνια, όταν με τράβηξε η ιστορία και ήθελα να κάνω την παραγωγή, όχι τόσο πολύ. Αυτό ακριβώς ήταν που με γοήτευσε: Ότι το αφεντικό ήταν μια γυναίκα που έπρεπε να γίνει χειρότερη από κάθε άντρα για να γίνει η καλύτερη όλων».

Αυτό είναι ενδυνάμωση;

«Η Griselda ήταν μια πολύ σκληρή γυναίκα… Οι γυναίκες δεν είναι άγιες, δεν είναι τέλειες. Το ενδιαφέρον και περίπλοκο είναι ότι αυτή η γυναίκα είχε παιδιά, φίλους, υπαλλήλους. Ήταν πιστή σε κάποιους και αμείλικτη με άλλους. Εκφυλίστηκε ως αποτέλεσμα της εξουσίας, του φόβου, της φιλοδοξίας και των ανασφαλειών. Ακριβώς όπως ένας άνδρας. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο».

Προετοιμαστήκατε για την Griselda παίζοντας την ξεκαρδιστική Γκλόρια Πρίτσετ στο Modern Family;

«Ναι. Είχα τεράστια επιτυχία με το Modern Family. Μετά το πρώτο επεισόδιο, έγινα διάσημη σε όλο τον κόσμο, αλλά είμαι Λατίνα που δεν μοιάζει τόσο Λατίνα και δεν έχω τις ίδιες ευκαιρίες με τους Αμερικανούς ηθοποιούς. Δεν παραπονιέμαι, αυτό θα ήταν αχαριστία, έχω κάνει πολύ περισσότερα από όσα ονειρεύτηκα ποτέ, αλλά είναι πιο δύσκολο για μένα να βρω ρόλους. Έτσι όπως είμαι, δεν μπορώ να παίξω έναν επιστήμονα ή έναν δικαστή. Έτσι, αποφάσισα να αναζητήσω μια ζωή για τον εαυτό μου. Όταν άκουσα για την Griselda, ήθελα να την παίξω. Επειδή ήταν Κολομβιανή, επειδή ήταν γυναίκα, επειδή βίωσα το δράμα της διακίνησης ναρκωτικών, επειδή ο αδελφός μου Ραφαέλ ήταν μέρος αυτής της επιχείρησης και τον σκότωσαν το 1996».

Δεν μπορείτε να παίξετε έναν επιστήμονα, πιστεύετε;

«Εννοώ, δεν είναι κακό να είσαι ρεαλιστής. Όταν ξεκίνησα στο Modern Family, πριν από 15 χρόνια, εξακολουθούσα να φαίνομαι πολύ πιο υπερβολική από ό,τι βλέπετε τώρα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν τέτοιες γυναίκες επιστήμονες. Αλλά αυτοί οι ρόλοι δεν είναι για κάποια σαν εμένα. Όταν άκουσα για την Griselda, ήθελα να την παίξω. Επειδή ήταν Κολομβιανή, επειδή ήταν γυναίκα, επειδή βίωσα το δράμα της διακίνησης ναρκωτικών, επειδή ο αδελφός μου Ραφαέλ ήταν μέρος αυτής της επιχείρησης και τον σκότωσαν το 1996. Εξαιτίας όλων αυτών, ήξερα ότι μπορούσα να το κάνω. Και το έκανα όταν τους έπεισα να με εμπιστευτούν να το κάνω. Τους έπεισα να μου δώσουν τα χρήματα επειδή ήμουν ήδη η Gloria Pritchett- ήμουν πάντα η Sofia Vergara».

Δεν ανησυχείτε ότι η σειρά θα ερμηνευτεί ως ευτελισμός της βίας της διακίνησης ναρκωτικών;

«Δεν βγάζουμε τίποτα από το μυαλό μας. Αυτή είναι η ιστορία της χώρας μου. Όλα αυτά συνέβησαν. Εμείς οι Κολομβιανοί είμαστε επιζώντες. Ζήσαμε τρομερούς καιρούς και συνθήκες. Κανείς δεν γελάει με κανέναν ή δεν δικαιολογεί τίποτα».

Στην Griselda, οι άνδρες αναφέρονται στο «στήθος και τα οπίσθια» του χαρακτήρα ως το «κλειδί της επιτυχίας της. Σας ακούγεται οικείο αυτό, Σοφία;

Φυσικά. Θα ήταν παράλογο να το αρνηθώ ή αυτό να με κάνει να αισθάνομαι άσχημα. Αντιθέτως, είμαι ευγνώμων για τη ζωή μου. Το τεράστιο στήθος μου και το σώμα μου μού άνοιξαν πόρτες- ήταν το διαβατήριό μου στον κόσμο όταν ήμουν 20 ετών, όταν ξεκίνησα ως μοντέλο, αλλά σήμερα είμαι 51 ετών και είμαι ακόμα εδώ».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofia Vergara (@sofiavergara)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις