Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι πιο ευτυχισμένες χώρες: Η έρευνα της Eurostat
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες: Η έρευνα της Eurostat

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες: Ποιοι είναι οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με τη Eurostat και ποια είναι η θέση της Ελλάδας.

Στην Αυστρία εντοπίζονται οι πιο ευτυχισμένοι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, με την Ελλάδα όμως να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά.

Συγκεκριμένα, στον δείκτη ικανοποίησης των πολιτών στην ΕΕ, η Αυστρία έρχεται πρώτη με σκορ 7,9 στα 10, ενώ στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν με 7,7 η Φινλανδία, η Πολωνία και η Ρουμανία.

Στον αντίποδα, τελευταία με 5,6 στα 10 έρχεται η Βουλγαρία, ενώ προτελευταία είναι η Γερμανία με 6,5. Πολύ χαμηλή είναι η επίδοση της Ελλάδας, η οποία έρχεται τρίτη από το… τέλος, με 6,7 στα 10.

Όπως σημειώνει η Eurostat, ο δείκτης ικανοποίησης από τη ζωή των πολιτών μπορεί να επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, το επίπεδο εκπαίδευσης, η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση, καθώς και η ποικιλία εμπειριών, επιλογών, προτεραιοτήτων και αξιών.

Ο συγκεκριμένος δείκτης υποκειμενικής ευημερίας των Ευρωπαίων πολιτών συλλέγεται ως μέρος των στατιστικών της ΕΕ για το εισόδημα και τις συνθήκες διαβίωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις