Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / FIFA: Ο Πεπ Γκουαρδίλα κορυφαίος προπονητής του κόσμου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

FIFA: Ο Πεπ Γκουαρδίλα κορυφαίος προπονητής του κόσμου

FIFA: Ποιους άφησε πίσω

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η Μάντσεστερ Σίτι σάρωσε την περασμένη σεζόν πανηγυρίζοντας ένα ιστορικό τρεμπλ (νταμπλ στην Αγγλία, Champions League) και ο Πεπ Γκουαρδιόλα πιστώθηκε τα εύσημα, με το Καταλανό προπονητή να κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο για το 2023, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (15/1) στην ψηφοφορία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο Γκουαρδιόλα άφησε πίσω του στη σχετική κούρσα τους Σιμόνε Ιντζάγκι που ήταν φιναλίστ με την Ίντερ στον τελικό του Champions League και τον Λουτσιάνο Σπαλέτι που οδήγησε την Νάπολι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ιταλία μετά από 33 χρόνια αναμονής, με τον προπονητών των “πολιτών” να δηλώνει μετά από τη βράβευσή του:

Οι δηλώσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα

“Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τους ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι, με τον Φεράν Σοριάνο και με τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν, που πίστεψαν σε μένα από την αρχή. Εκ μέρους του προπονητικού επιτελείου μου αλλά και από μένα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Ήταν ευχαρίστηση να ζω μαζί τους τα τελευταία χρόνια.

Η κατάκτηση του τρεμπλ με την Μάντσεστερ Σίτι ήταν προφανώς κάτι πολύ ξεχωριστό για εμάς. Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Η Μπαρτσελόνα είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ, η Μπαρτσελόνα είναι μέρος της ζωής μου”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις