Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Δίπλα στη λέξη ενσυναίσθηση, θα πρέπει να υπάρχει αυτό το βίντεο από τα Χανιά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίπλα στη λέξη ενσυναίσθηση, θα πρέπει να υπάρχει αυτό το βίντεο από τα Χανιά

Μακάρι αυτό να είναι μόνο η αρχή!

Λένε ότι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις… Μπορεί όμως να ισοδυναμεί και με χιλιάδες συναισθήματα, βλέποντας το βίντεο, στο οποίο ένας εργαζόμενος του Δήμου Χανίων, αφήνει τη δουλειά του στη μέση, για να βοηθήσει μια τυφλή γυναίκα να διασχίσει τον δρόμο. Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κυδωνίας και Αποκορώνου, όταν ένας εργαζόμενος στην καθαριότητα αντιλήφθηκε μια τυφλή γυναίκα, να προσπαθεί, κρατώντας το λευκό της μπαστούνι να προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο για να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο. Αφού την περνάει απέναντι από την οδό Κυδωνίας, συνεχίζει τη δουλειά του, ενώ η γυναίκα προσπαθεί να συνεχίζει την πορεία της, αντιμετωπίζοντας όμως δυσκολία, αφού προσπαθεί να αντιληφθεί, από που μπορεί να περάσει.

Ο εργαζόμενος, αφού τελειώνει αυτό που είχε να κάνει, πάει ξανά προς το μέρος της, την πιάνει από το χέρι και την οδηγεί τελικά, στο πεζοδρόμιο επί της οδού Αποκορώνου. Σίγουρα, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, είναι από εκείνους που γνωρίζει πολύ καλά τις έννοιες των λέξεων ανθρωπιά και ενσυναίσθηση και σίγουρα είναι ένα μεγάλο μάθημα για όλους μας.

Όσο κι αν η πράξη του μπορεί να είναι αυτονόητη, λίγοι είναι εκείνοι που θα σταματήσουν αυτό που κάνουν για να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό τους. Ίσως, είναι μια καλή ευκαιρία, να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι στους ανθρώπους με αναπηρία.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις