Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αυτοκίνητο – δολοφονία Ζαμπούνη Νέος Κόσμος: Κλεμμένο από Ιταλία το όχημα των εκτελεστών
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκίνητο – δολοφονία Ζαμπούνη Νέος Κόσμος: Κλεμμένο από Ιταλία το όχημα των εκτελεστών

Αυτοκίνητο - δολοφονία Ζαμπούνη Νέος Κόσμος: Τι εξετάζεται σχετικά με την ταυτότητα των εκτελεστών

Μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια ήταν μελετημένο το σχέδιο δολοφονία τους Βαγγέλη Ζαμπούνη, γνωστού και ως «Ζαμπόν», το όνομα το οποίου εμπλέκεται στα κυκλώματα της νύχτας. Όπως αποδείχθηκε το αυτοκίνητο των δραστών, το ασημί Lexus που μετέπειτα έκαψαν στα δυτικά προάστια, ήταν κλεμμένο από το Μιλάνο. Η κλοπή είχε γίνει τον Ιούνιο του 2023. Στο όχημα είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιου τύπου και χρώματος, το οποίο φαινόταν να ανήκει σε κατασκευαστική εταιρεία, αλλά δεν είχε κλαπεί. Η επιλογή αυτή από τους δράστες είχε γίνει πιθανότατα έτσι ώστε σε περίπτωση που τους σταματήσει η ΕΛΑΣ να μην φαίνεται ότι το όχημα ήταν κλεμμένο.

Εισαγόμενοι εκτελεστές;

Όσον αφορά την ταυτότητα των εκτελεστών οι αρχές δεν αποκλείουν να προέρχονται από το εξωτερικό. Το δεύτερο ενδεχόμενο που εξετάζουν είναι οι φυσικοί αυτουργοί να προέρχονται από γραφείο «ενοικιαζόμενων δολοφόνων» με παραρτήματα σε χώρες του εξωτερικού ή διασυνδέσεις για την προμήθεια οχημάτων και οπλισμού. Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι οι δράστες το είχαν κάνει ξανά. Στο βίντεο διακρίνονται οι εκτελεστές να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ φαίνεται ακόμη ο εκτελεστής που πλησίασε και έριξε τη χαριστική βολή στον Βαγγέλη Ζαμπούνη φορούσε διπλά χειρουργικά γάντια.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ έχουν μπει τα κινητά του θύματος από τη μια και από την άλλη, η χειρολαβή του αυτοκινήτου που έπιασε ο εκτελεστής. Από την πλευρά των δραστών άλλο τέτοιο στοιχείο δεν φαίνεται να υπάρχει καθώς και τη γεμιστήρα που έπεσε κάτω την μάζεψαν και την πήραν μαζί τους, πριν φύγουν. Η προσοχή των Αρχών στρέφεται τώρα στα βίντεο από την περιοχή όπου πυρπόλησαν το Lexus οι δράστες, με σκοπό να εντοπίσουν οχήματα με τα οποία διέφυγαν στη συνέχεια. Μια μηχανή βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο καθώς φαίνεται να κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση με την ίδια ταχύτητα, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι υπήρχε και αυτοκίνητο που ακολουθούσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις