Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μίλαν – Ρόμα: Εντυπωσιακοί οι ροσονέρι στο ντέρμπι με την τζιαλορόσι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μίλαν – Ρόμα: Εντυπωσιακοί οι ροσονέρι στο ντέρμπι με την τζιαλορόσι

Μίλαν - Ρόμα: Στην 3αδα οι ροσονέρι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (14/1) η Μίλαν υποδέχτηκε την Ρόμα για την 20η αγωνιστική της Serie A στο Τζιουζέπε Μεάτσα (Σαν Σίρο). Το ντέρμπι βρήκε νικήτρια ομάδα την Μίλαν με σκορ 3-1 και έτσι έφτασε στην 3η θέση.

Ο αγώνας

Οι “ροσονέρι” προηγήθηκαν μόλις στο 11ο λεπτό με τον Γιασίν Αντλί και έλεγχαν τον ρυθμό απέναντι σε ένα ιδιαίτερο 3-5-2 του Ζοζέ Μουρίνιο, με παίκτες που δεν είχαν συνηθίσει να παίζουν μαζί ή σε αυτές τις θέσεις. Η καθιερωμένη επιθετική τριπλέτα των Κρίστιαν Πούλισικ, Ολιβιέ Ζιρού και Ραφάελ Λεάο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει αυτήν τη συνθήκη, όμως οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

Στο 56ο λεπτό, ο Ζιρού με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο γκολ της Μίλαν και αφύπνισε τους “τζιαλορόσι”, που άρχισαν να δοκιμάζουν τα πόδια τους και τα κενά στην προβληματική άμυνα των γηπεδούχων. Ο Λεάντρο Παρέδες με πέναλτι στο 69ο λεπτό μείωσε για τους φιλοξενούμενους (2-1), που έχασαν ευκαιρίες με τους Ρόμελου Λουκάκου και Στεφάν ελ Σαραουί για μια επιστροφή αντίστοιχη με την περσινή.

Ο Τεό Ερναντέζ στο 84ο λεπτό τους στέρησε αυτά τα όνειρα με μια βολίδα που έγραψε το τελικό σκορ και πλέον άνοιξε τόσο την “ψαλίδα” από τους διώκτες της, που η ομάδα του Στεφάνο Πιόλι κοιτάζει πλέον μόνο τι συμβαίνει πιο ψηλά από εκείνη.

Η βαθμολογία

Η βαθμολογία με την χθεσινή νίκη της Μίλαν σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για την 3η θέση, την κλείδωσε προς το παρόν η ροσονέρι με το 4ο να είναι στο +8. Αναλυτικά η βαθμολογία είναι η εξής:

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες:

Λάτσιο – Λέτσε (1-0)

Κάλιαρι – Μπολόνια (2-1)

Φιορεντίνα – Ουντινέζε (2-2)

Δευτέρα (15/1):

Αταλάντα – Φροζινόνε (21:45)

Τρίτη (16/1):

Γιουβέντους – Σασουόλο (21:45)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις