Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Air Canada: Επιβάτης σε Boeing 777 άνοιξε την πόρτα του αεροσκάφους και έπεσε στο έδαφος
ΚΟΣΜΟΣ

Air Canada: Επιβάτης σε Boeing 777 άνοιξε την πόρτα του αεροσκάφους και έπεσε στο έδαφος

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, η απρόβλεπτη συμπεριφορά επιβάτη καθυστερεί πτήση της αεροπορικής εταιρείας

Ένας επιβάτης της Air Canada άνοιξε την πόρτα αεροσκάφους αφού εισήλθε στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος από ύψος περίπου 20 ποδιών. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας επιβεβαίωσε την είδηση, που πρώτο μετέδωσε το Global News, στο Business Insider, προσθέτοντας ότι το περιστατικό αφορούσε ένα Boeing 777 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πήρσον του Τορόντο. Περιγράφοντας τι συνέβη, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι ο επιβάτης «επιβιβάστηκε κανονικά στο αεροσκάφος«, αλλά στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα της καμπίνας αντί να πάει στη θέση του. Κατά την πτώση του, ο επιβάτης τραυματίστηκε και κλήθηκαν στο σημείο υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Τα δεδομένα από τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 δείχνουν ότι η πτήση, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, ξεκίνησε από το Τορόντο και προσγειώθηκε στο Ντουμπάι με καθυστέρηση σχεδόν έξι ωρών. Ήταν προγραμματισμένο να έχει 319 επιβάτες.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τηρήθηκαν όλες οι εγκεκριμένες διαδικασίες επιβίβασης και λειτουργίας της καμπίνας, συνεχίζουμε να εξετάζουμε το περιστατικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα που η απρόβλεπτη συμπεριφορά επιβάτη καθυστερεί πτήση της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας. Στις 3 Ιανουαρίου, πτήση της Air Canada άλλαξε προορισμό και προσγειώθηκε με καθυστέρηση στον τελικό της προορισμό μετά από επίθεση 16χρονου σε άλλον επιβάτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις