Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σάκκαρη: Με το δεξί η πρεμιέρα της Ελληνίδας τενίστριας στο Australian Open
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάκκαρη: Με το δεξί η πρεμιέρα της Ελληνίδας τενίστριας στο Australian Open

Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει την Ρωσίδα Ελίνα Αβανεσιάν (Νο71).

H Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε θετικά στο φετινό Australian Open. Το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε της Νάο Χιμπίνο με 2-0 σετ (6-4, 6-1 σε 1 ώρα και 11 λεπτά) και πέρασε στην επόμενη φάση όπου θα την περιμένει η Ρωσίδα Ελίνα Αβανεσιάν η οποία κέρδισε την Μπάι με 4-6, 7-5, 6-2. Είχε ένα κακό ξεκίνημα, με πολλά αβίαστα λάθη η Μαρία στο πρώτο σετ (20), ωστόσο στο δεύτερο ήταν… καταιγιστική αφού δεν άφησε πόντο να πάει χαμένο και έφτασε πολύ εύκολα στο 2-0. Πλέον έχει ρεκόρ 4-0 στη σεζόν και μάλιστα χωρίς να έχει χάσει σετ! Στο ματς είχε 4 άσους, 50% πρώτο σερβίς, 18 winners (6 η Χιμπίνο) και 26 αβίαστα λάθη (29 η Γιαπωνέζα). Στο δεύτερο σετ έχασε μόλις 8 πόντους.

Πολλά λάθη, αλλά το 1-0 ήρθε για την Σάκκαρη

Παρά το κακό service game που είχε, η Σάκκαρη έκανε το 1-0 στο ξεκίνημα, αφού η Χιμπίνο είχε επίσης κακές επιλογές. Σειρά αβίαστων λαθών και από τις δύο, έφερε στο όριο το δεύτερο game, το οποίο τελικά πήρε η Μαρία, όμως η Χιμπίνο πήρε πίσω το break από τα λάθη της Σάκκαρη στο δικό της σερβίς. Αμφότερες κρατούσαν το σερβίς τους δύσκολα, με την Μαρία να παίρνει προβάδισμα 4-3 με ένα οριακό φόρχαντ στη βασική γραμμή. Η Χιμπίνο ισοφάρισε με love game και η Σάκκαρη… δεινοπάθησε με τις άμυνες της αντιπάλου της, αλλά κατάφερε με ένα στοπ βολέ να κάνει το 5-4 και αμέσως μετά να φτάσει στο πολυπόθητο break χάρη στις δικές της επιθέσεις.

Καταιγιστική Σάκκαρη και πρόκριση στον δεύτερο γύρο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κράτησε το σερβίς της στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ η Σάκκαρη, που όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο, έφτασε με break στο 2-0 και μάλιστα με love game. Ενα κακό μπάκχαντ της Χιμπίνο έβγαλε από την δύσκολη θέση την Σάκκαρη που από 40-0 είδε το σκορ στο 40-30, αλλά το 3-0 ήρθε έστω κι έτσι. Με δεύτερο love game στο σερβίς της Γιαπωνέζας, η Μαρία έφτασε στο 4-0 και ουσιαστικά η Χιμπίνο παρέδωσε… πνεύμα. Το 5-0 ήρθε στο σερβίς της Ελληνίδας, που έκλεισε τελικά το ματς στο 6-1.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις