Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αυγενάκης – Αυτιάς: Δεν θα σταματήσουμε να είμαστε κοντά στους πληγέντες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης – Αυτιάς: Δεν θα σταματήσουμε να είμαστε κοντά στους πληγέντες

Αυγενάκης - Αυτιάς: Η κυβέρνηση θα παραμείνει κοντά στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Σε ζητήματα που αφορούν την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης να σταθεί δίπλα σε όλους τους πληγέντες, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα του Γιώργου Αυτιά το πρωί του Σαββάτου, ο Λευτέρης Αυγενάκης. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κερδίσει το εθνικό στοίχημα της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.  Στην διυπουργική σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο της Καρδίτσας με τη συμμετοχή αγροτοσυνεταιριστικών φορέων της περιοχής και της Αυτοδιοίκησης τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης όσο και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θόδωρος Σκυλακάκης και τα λοιπά κυβερνητικά στελέχη ανέλυσαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και όσα έχουν προγραμματισθεί για τη Θεσσαλία.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει  βήμα πίσω από την προσπάθεια που όλοι μαζί έχουν ξεκινήσει για να αναγεννηθεί αυτός ο τόπος. Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας αποτελεί για όλους  ένα μεγάλο, ένα εθνικό στοίχημα και με επικεφαλής τον ίδιο εργάζονται όλοι μαζί για να το κερδίσουν.

Το συνολικό κόστος αποκατάστασης ζημιών και έργων θα ξεπεράσει τα 3 δις, αφορούν όλο το φάσμα των δράσεων και που θα γίνουν με βάση τη μελέτη της Ολλανδικής εταιρείας HVA International. Με απόφαση του Πρωθυπουργού, ορίζεται συντονιστής αποκατάστασης και ανασυγκρότησης στη ΓΓ Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις