Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Top Gun 3: Ο Τομ Κρουζ δε θα μεγαλώσει ποτέ!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Top Gun 3: Ο Τομ Κρουζ δε θα μεγαλώσει ποτέ!

Top Gun 3: Το «Top Gun: Maverick» ήταν μια τεράστια κριτική και εισπρακτική επιτυχία

Το «Top Gun 3» φαίνεται ότι θα γίνει πραγματικότητα. Σύμφωνα με το Puck News, μια τρίτη ταινία του διάσημου franchise με επικεφαλής τον Τομ Κρουζ βρίσκεται σε εξέλιξη. Η νέα συνέχεια θα δει τον 61χρονο πρωταγωνιστή της να επιστρέφει στο ρόλο του υποπλοιάρχου του ναυτικού αεροπόρου Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ, καθώς όπως και οι συμπρωταγωνιστές του από το «Top Gun: Maverick», Μάιλς Τέλερ και Γκλεν Πάουελ. Η πρώτη ταινία «Top Gun» έκανε πρεμιέρα το 1986, με τη δεύτερη να σημειώνει τεράστια εισπρακτική επιτυχία και να συγκεντρώνει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Το «Top Gun: Maverick», ο συν-σεναριογράφος Έχρεν Κρούγκερ και ο σκηνοθέτης Τζο Κοσίνσκι φέρονται να επιστρέφουν για το τρίτο σενάριο.

Top Gun (1986) Official Trailer – Tom Cruise Movie

Τομ Κρουζ: «Αγαπώ την Ελλάδα, υπέροχο φαγητό, σπουδαίος λαός»

Ο Κρουζ υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με την Warner Bros. Discovery, στην οποία αναφέρεται ότι θα πρωταγωνιστεί και θα είναι παραγωγός ταινιών για το στούντιο. Ωστόσο, το συμβόλαιο δεν είναι αποκλειστικό και ως εκ τούτου ο μεγαλοαστέρας μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλα έργα. Ο ηθοποιός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην παραγωγή της ταινίας «Mission: Impossible 8», που θα κυκλοφορήσει το 2025. Οπότε το «Top Gun 3» πιθανόν να αργήσει να γίνει.

Tom Cruise: Γιατί θέλει να κάνει μόνο ο ίδιος τα επικίνδυνα ακροβατικά στις ταινίες του

Ο Tom Cruise, εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός, είναι και… «επαγγελματίας» κασκαντέρ, καθώς είναι από τους λίγους που επιμένει να εκτελεί μόνο ο ίδιος τα ακροβατικά και τις επικίνδυνες σκηνές στα γυρίσματα των ταινιών του. Σε συνέντευξή του στο Entertainment Tonight, ο  Tom Cruise εξήγησε γιατί ξεκίνησε την παραγωγή του «Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One», την πιο πρόσφατη ταινία του διάσημου franchise, με το πιο επικίνδυνο ακροβατικό που έχει κάνει ποτέ του: να πηδήξει από μια αιωρούμενη μοτοσυκλέτα.

«Ήταν σημαντικό για μένα να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα με αυτή τη σκηνή έτσι ώστε να την βγάλω από το μυαλό μου, να ξέρω ότι πήγαν όλα εντάξει, και να μπορώ να προχωρήσω συγκεντρωμένος με την υπόλοιπη ταινία». «Έτσι κιόλας ξέρουμε από την αρχή εάν θα καταφέρουμε να συμπεριλάβουμε στην ταινία μια τέτοια σκηνή», συμπλήρωσε γελώντας ο Tom Cruise.

Ο ηθοποιός έχει συμμετάσχει στο πλαίσιο γυρισμάτων των ταινιών του σε συναρπαστικές καταδιώξεις με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Στο «Mission: Impossible – Fallout», έχει πιλοτάρει ένα ελικόπτερο σε μια επικίνδυνη σεκάνς, ενώ στο «Mission: Impossible – Ghost Protocol», ανέβηκε στο Burj Khalifa, ένα από τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο, χωρίς ζώνη ασφαλείας, για να γυρίσει μια εμβληματική σκηνή που άφησε το κοινό με κομμένη την ανάσα. Παρά την αφοσίωση τού Tom Cruise στην ασφάλεια, η απρόβλεπτη φύση της εκτέλεσης ακροβατικών αναπόφευκτα του έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός έχει αντιμετωπίσει αρκετούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, άλλους πιο σοβαρούς, όπως κατάγματα σε διάφορα οστά και τον αστράγαλο, άλλους λιγότερο σοβαρούς, που εξαιτίας τους απλώς είχαν αναβληθεί τα γυρίσματα της ημέρα. Ο ηθοποιός κάθε φορά κατάφερνε να επανέρχεται στην ενεργό δράση πιο δυναμικά από ποτέ. Η απόλυτη αφοσίωση του Cruise στην τέχνη του αποτελεί υπενθύμιση ότι, στον κόσμο της ψυχαγωγίας, μερικές φορές οι πιο συναρπαστικές ερμηνείες προέρχονται από τα ρίσκα που παίρνουν όσοι τολμούν να ξεπεράσουν τα όρια. Κι αυτό είναι το προσωπικό του στοίχημα, το οποίο ωστόσο δε γνωρίζουμε μέχρι πότε θα κρατήσει.

15 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το Top Gun: Maverick

1. Αποτελεί το καλύτερο άνοιγμα ταινίας του Τομ Κρουζ και της Paramount.

2. To μονοθέσιο αεροσκάφος World War II P-51 Mustang που βλέπουμε στην ταινία, ανήκει στον Τομ Κρουζ.

3. To σίκουελ είναι αφιερωμένο στον Τόνι Σκοτ, σκηνοθέτη της πρώτης ταινίας Top Gun του 1986. Ο αδερφός του γνωστού σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ, αυτοκτόνησε το 2012. Πριν τον θάνατό του δούλευε πάνω σε σίκουελ του Top Gun.

4. Σύμφωνα με τον Μάιλς Τέλερ, ορισμένοι ηθοποιοί έκαναν καθημερινά εμετό στο σετ των γυρισμάτων και συγκεκριμένα μετά τις σκηνές με τα μαχητικά αεροπλάνα.

5. Οι ηθοποιοί πέρασαν από τρίμηνη σκληρή εκπαίδευση σαν πραγματικοί χειριστές των F-18, ώστε να μπορούν να αντέξουν τα πολλά G. Η εκπαίδευση έγινε σε ειδικούς προσομοιωτές. Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο ίδιος ο Τομ Κρουζ.

6. Οι ηθοποιοί που υποδύονταν τους πιλότους, έπρεπε επίσης να χειρίζονται οι ίδιοι την κάμερα στο κόκπιτ, να ρυθμίζουν τον φωτισμό και τον ήχο. Στη συνέχεια ο σκηνοθέτης Τζόσεφ Κοσίνσκι έκανε τις απαραίτητες βελτιώσεις στο μοντάζ.

7. Ο Τομ Κρουζ και ο Βαλ Κίλμερ είναι οι μόνοι ηθοποιοί από το καστ του αρχικού Top Gun, που επιστρέφουν στους ρόλους τους.

8. Η μοτοσικλέτα του Maverick (Κρουζ) είναι μια Kawasaki Ninja H2 του 2019 ως φόρος τιμής στην Kawasaki Ninja του 1985 που είχε στην πρώτη ταινία.

9. Ο Μάιλς Τέλερ έχει δηλώσει ότι το υλικό που έχουν γυρίσει ξεπερνάει σε διάρκεια την κινηματογραφική τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών!

10. Όπως και το αρχικό φιλμ του 1986, το σίκουελ έχει γυριστεί σε στενή συνεργασία με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και το Πολεμικό Ναυτικό. Αν και το Πεντάγωνο δεν έκανε αλλαγές στο σενάριο, μεταξύ άλλων, έπρεπε να διασφαλίσει ότι η ταινία δεν αποκαλύπτει κρατικά μυστικά, ότι απεικονίζει με ακρίβεια την εκπαίδευση, τη μάχη κ.ά.

11. Η σκηνή του beach soccer έπρεπε να γυριστεί δύο φορές, καθώς η πρώτη εκδοχή της δεν φάνηκε ικανοποιητική στον Τομ Κρουζ. Αυτό ήταν ιδιαίτερα πιεστικό για τους ηθοποιούς, οι οποίοι στο μεταξύ είχαν βάλει μερικά κιλά παραπάνω και έπρεπε να λιώσουν μερόνυχτα στο γυμναστήριο για να τονίσουν μπράτσα και κοιλιακούς.

https://www.youtube.com/watch?v=3ZFVEuAD-JY

12. Η ταινία αποτίνει φόρο τιμής στα φιλμ: The Right Stuff, Iron Eagle II, The Great Escape, Star Wars: A New Hope, και στο franchise του Mission: Impossible.

13. Κατά τη διάρκεια της πρώτης σκηνής στο μπαρ, ο Hangman παίζει ένα τραγούδι στο τζουκ μποξ πατώντας τα κουμπιά 8 και 6. Όπως μαντεύετε, αποτελεί μια αναφορά στη χρονιά που κυκλοφόρησε η αρχική ταινία Top Gun το ’86.

14. Ο Τομ Κρουζ για πρώτη φορά επιβεβαίωσε δημόσια το σίκουελ το 2000, σε μια συνέντευξη στην Αυστραλιανή πρωινή εκπομπή Sunrise!

15. Η αρχική ημερομηνία πρεμιέρας του Top Gun: Maverick είχε οριστεί για τις 12 Ιουλίου 2019. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε για τις 26 Ιουνίου 2020. Η πανδημία του κορονοϊού ματαίωσε όμως τα σχέδια και η Paramount ανακοίνωσε νέα ημερομηνία στις 23 Δεκεμβρίου του 2020. Οι απανωτές αναβολές λόγω πανδημίας συνεχίστηκαν. Νέα ημερομηνία ορίστηκε η 2α Ιουλίου του 2021. Αργότερα μεταφέρθηκε για τις 19 Νοεμβρίου 2021, ενώ η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού την έστειλε για τις 27 Μαΐου 2022. Εντέλει, μετά από τρία χρόνια από την αρχική ημερομηνία, 5 αναβολές πρεμιέρας και τέσσερα χρόνια από την έναρξη των γυρισμάτων, κυκλοφόρησε στις 26 Μαΐου 2022 κι έσπασε κυριολεκτικά τα ταμεία…

Τομ Κρουζ: Οι μαμάδες τον ψήφισαν ως τον πιο σέξι ηθοποιό όλων των εποχών

Ο 61χρονος σήμερα Τομ Κρουζ υπενθύμισε την αρρενωπή γοητεία του με το σίκουελ του Top Gun «Maverick και πήρε την θέση του απόλυτου καρδιοκατακτητή των μαμάδων. Στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με το nybreaking.com, βρέθηκε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς και ακολούθησαν ο Τομ Χανκς, ο Πάτρικ Σουέιζ και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαμάδες, για λογαριασμό της εταιρείας Showcase Cinemas, ψήφισαν και την αγαπημένη τους ταινία. Η Μελωδία της Ευτυχίας βγήκε το νούμερο ένα, ενώ στην πρώτη δεκάδα μπήκαν και ο Τιτανικός, το Mamma Mia, το Pretty Woman και – φυσικά – το Dirty Dancing.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις