Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 4χρονος Μέγαρα – ξυλοδαρμός: Ανθρωποκυνηγητό για τον Ρομά, σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί
ΕΛΛΑΔΑ

4χρονος Μέγαρα – ξυλοδαρμός: Ανθρωποκυνηγητό για τον Ρομά, σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί

4χρονος Μέγαρα - ξυλοδαρμός: Το 4χρονο εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε βαριά και κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων.

Άφαντος παραμένει ο 23χρονος που ξυλοκόπησε το 4χρονο παιδί στα Μέγαρα. Η μητέρα ζητά τη σύλληψη του άνδρα, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή των παιδιών και τη δική της. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η γυναίκα είπε πως «μου έκαψε το παιδί» με καυτό νερό. Στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύονται και τα τρία αδέρφια του 4χρονου, ενώ διαπιστώθηκε πως ο 8χρονος αδερφός του είχε κάταγμα στο χέρι. Σύμφωνα με την μητέρα, ο 8χρονος τραυματίστηκε την ημέρα που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα ο 4χρονος, αφού ο 23χρονος του πέταξε μία καρέκλα. Τα τέσσερα ανήλικα αναμένεται να εξεταστούν από παιδοψυχιάτρους και ιατροδικαστή. Το 4χρονο εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε βαριά και κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Όπως αναφέρει το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, έχει πολλαπλές κακώσεις, επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία.

Άξιο αναφοράς είναι πως η μητέρα, έναν μήνα πριν τον ξυλοδαρμό του 4χρονου, είχε καταθέσει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία. Ταυτόχρονα, από τον Νοέμβριο έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Ανηλίκων έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, με την ΕΛΑΣ να υποστηρίζει πως ήταν αδύνατο να εντοπιστεί η διεύθυνση της οικογένειας.

4χρονος Μέγαρα:«Θα σου σκοτώσω παιδί»

Σύμφωνα με τη μητέρα, ο 4χρονος κατέληξε βαριά τραυματισμένος αφού ο πατριός του, «το σήκωσε ψηλά και το έσκασε κάτω με δύναμη». Παράλληλα, ο θείος των παιδιών – είναι ο αδελφός του πατέρας τους – αποκάλυψε τις απειλές που εξαπέλυε ο άνδρας εναντίον των παιδιών. «Μόλις άκουγε του αδελφού μου το όνομα έλεγε προς απάντηση στη γυναίκα του: “Εγώ θα σου σκοτώσω ένα παιδί για να δούμε τι θα κάνει ο πατέρας”» δήλωσε.

4χρονος Μέγαρα: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη και ερωτήματα

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη παραμένει η έρευνα των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 23χρονου φερόμενου ως δράστη. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, έχουν γίνει έφοδοι σε σπίτια στα Μέγαρα και ειδικότερα στον καταυλισμό Ρομά στο Γλυκό, αλλά και στη Λαμία, αλλά δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του παιδιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις