Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ντόρτμουντ: Επίσημα ο Σάντσο στην γερμανική ομάδα ως δανεικός
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντόρτμουντ: Επίσημα ο Σάντσο στην γερμανική ομάδα ως δανεικός

Ντόρτμουντ: Το σχόλιο του Χάαλαντ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ο Τζέιντον Σάντσο επέστρεψε σε γνώριμα εδάφη της Γερμανίας. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε από την Ντόρτμουντ με δανεισμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από αρκετή κόντρα που είχε με τον προπονητή των κόκκινων διαβόλων, μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο Άγγλος μεσοεπιθετικός είχε ελάχιστο έως καθόλου χρόνο συμμετοχής στους κόκκινους διαβόλους, ενώ ελάχιστες φορές έπιασε τα στάνταρ απόδοσης που είχε στο Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων είναι για ξερό δανεισμό χωρίς οψιόν αγοράς. Οι Βεστφαλοί θα καλύψουν μέρος του συμβολαίου του στη Γιουνάιτεντ και θα πληρώσουν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για τον δανεισμό του.

Ο ίδιος αναφέρει,

“Ανυπομονώ να δω ξανά τους συμπαίκτες μου, να βγω στο γήπεδο, να παίξω ποδόσφαιρο με το χαμόγελο στα χείλη, να ετοιμάσω γκολ, να πετύχω γκολ και να βοηθήσω στην πρόκριση στο Champions League”.

Ο πρώην συμπαίκτης του, Χάαλαντ, συμφώνησε με την απόφαση του

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Τζέιντον Σάντσο είχαν μία εξαιρετική συνεργασία για 1,5 χρόνο στην Ντόρτμουντ, ωστόσο το καλοκαίρι του 2021 το ωραίο δίδυμο που είχαν δημιουργήσει στη γραμμή κρούσης των Βεστφαλών διαλύθηκε. Και αυτό γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τίναξε τη μπάνκα στον αέρα το καλοκαίρι του 2021 και απέκτησε τον Σάντσο έναντι του αστρονομικού ποσού των 85 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Χάλαντ να βαδίζει στα χνάρια του Άγγλου και να μετακομίζει και εκείνος στο Μάντσεστερ έναν χρόνο αργότερα, για να φορέσει από την πλευρά του τη φανέλα της Σίτι.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι δύο παίκτες είχαν εντελώς διαφορετική πορεία, με τον Χάαλαντ να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του με την Σίτι και να σκοράρει συνεχώς οδηγώντας τους “πολίτες” σε κατάκτηση τροπαίων και από την άλλη ο Σάντσο να αποτυγχάνει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο “Ολντ Τράφορντ” και να φτάνει στο σημείο να γίνεται το “μαύρο πρόβατο” λόγω των άσχημων σχέσεων του με τον Έρικ τεν Χαχ. Ωστόσο, η φιλία τους είναι μεγάλη και δεδομένη και επιβεβαιώθηκε και τώρα, με αφορμή τη συμφωνία της Ντόρτμουντ με την Γιουνάιτεντ για τον εξάμηνο δανεισμό του Σάντσο, με τον Νορβηγό να ανεβάζει φωτογραφία του άλλοτε συμπαίκτη του με τη φανέλα των Βεστφαλών και το Νο 10 στην πλάτη και να βάζει την ετικέτα “όμορφος”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις