Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρνηθα χιόνια 2024: Άσπρισε το τοπίο στα βόρεια της Αττικής
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρνηθα χιόνια 2024: Άσπρισε το τοπίο στα βόρεια της Αττικής

Πάρνηθα χιόνια 2024: Μετά τις 17:00 η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ

Χιονίζει για τα καλά από το μεσημέρι της Τρίτης στη Πάρνηθα καθώς σε κάποια σημεία είναι απαραίτητες οι αλυσίδες. Μετά τις 17:00 η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ λόγω του χιονιού και του παγετού. Το βίντεο από το Forecast Weather δείχνει μάλιστα ότι σε κάποια σημεία το έχει στρώσει, ενώ έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και προβλήματα με οδηγούς που δεν έχουν αλυσίδες.

Εν τω μεταξύ και σε άλλα σημεία στην ηπειρωτική χώρα, αλλά και σε κάποια νησιά, έχουμε χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες. Στη Φλώρινα το θερμόμετρο έδειξε -1 βαθμούς Κέλσιου με χιόνι στους δρόμους της πόλης, ενώ το ίδιο συμβαίνει τη Σαμοθράκη, στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, σε περιοχές στη Θεσσαλία και την Εύβοια. Στα πελάγη πνέουν ισχυροί βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι που ξεπερνούν και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα και κατά τόπους ακόμη και 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ μέχρι και την Παρασκευή

Ο καιρός αύριο

Στα δυτικά τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα στη Θράκη, στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 05 με 07 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 10 με 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στη Θράκη με γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
    Θερμοκρασία: Από 00 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
  • ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
    Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
    Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, που τη νύχτα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά.
    Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
  • ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να σημειωθούν στα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • ΘΕΣΣΑΛΙΑ
    Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας εκτιμώμενο υψόμετρο 500μ.). Βελτίωση από το απόγευμα.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στις Σποράδες 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
    Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.
  • ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
    Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
    Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Από το μεσημέρι στη δυτική χώρα και από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και στη δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στις παράκτιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας και από το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο και στη δυτική Κρήτη. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια και τα κεντρικά τους 7 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 3 με 5, με βαθμιαία ενίσχυση στα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις