Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νεκρός από ισραηλινά πυρά υψηλόβαθμος διοικητής της Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός από ισραηλινά πυρά υψηλόβαθμος διοικητής της Χεζμπολάχ

Άλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της σιιτικής οργάνωσης νεκρό από ισραηλινά πυρά.

 

Νεκρός από ισραηλινό πλήγμα έπεσε ο Ουίσαμ αλ-Τάουιλ, αναπληρωτής αρχηγός μονάδας της δύναμης Ραντουάν, επίλεκτης μονάδας της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος όπως και ένας άλλος μαχητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε σε πλήγμα στο χωριό Ματζντάλ Σελμ του Λιβάνου.

«Είναι ένα πολύ οδυνηρό πλήγμα», δήλωσε μία από τις πηγές. Άλλη πηγή είπε, «τα πράγματα θα φουντώσουν τώρα». Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει πάνω από 130 μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, αφότου ξεκίνησαν οι διασυνοριακοί βομβαρδισμοί μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου. Άλλοι 19 έχουν σκοτωθεί στη Συρία. Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Σαγέντ Χασάν Νασράλα προειδοποίησε το Ισραήλ σε δύο τηλεοπτικά διαγγέλματα την περασμένη εβδομάδα να μην ξεκινήσει πλήρους κλίμακας πόλεμο στον Λίβανο. «Όποιος σκέπτεται πόλεμο με εμάς — με μια λέξη, θα το μετανιώσει», είπε ο Νασράλα.

 

 

Νετανιάχου: Ό,τι κάναμε στο νότο, θα κάνουμε και στον βορρά

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός  του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε τη Δευτέρα με στρατιώτες που επιχειρούν στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, μιλώντας για τη σημασία της αποκατάστασης της ασφάλειας στην περιοχή, μετά τη φυγή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας των επιθέσεων της Χεζμπολάχ. «Θα θέλαμε να πετύχουμε τους στόχους μας εδώ χωρίς μια ευρεία εκστρατεία, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει», είπε ο Ισραηλινός πρωθπουργός.

Παράλληλα, έστειλε μηνύματα τόσο στη Χεζμπολάχ όσο και στον ίδιο τον ηγέτη της, Χασάν Νασράλα. «Δεν πρέπει να τα βάλουν μαζί μας…» προειδοποίησε, ενώ αναφερόμενος στον Νασράλα είπε πως «είδε τι έπαθαν οι φίλοι του στον νότο… τα ίδια θα πάθουν και αυτοί στον βορρά. Θα κάνουμε τα πάντα για να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια εδώ». Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν πυρά κατά μήκος των συνόρων από τις 7 Οκτωβρίου – οι πιο θανατηφόρες συγκρούσεις από τότε που οι δύο πλευρές διεξήγαγαν πόλεμο πλήρους κλίμακας το 2006.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις